بازی اندروید
رئیس هیات امنای بنیاد ملی علم ایران تاكید كرد

حرکت جدی بنیاد علم ایران به سمت تولیدات فاخر علمی و دستیابی به مرجعیت علمی

حرکت جدی بنیاد علم ایران به سمت تولیدات فاخر علمی و دستیابی به مرجعیت علمی

به گزارش بازی اندروید، رییس هیات امنای بنیاد ملی علم ایران اشاره کرد: امسال برنامه های جدی بنیاد ملی علم ایران برای پشتیبانی از تولیدات فاخر علمی با رویکرد دستیابی به مرجعیت علمی، بطور جدی دنبال می شود.


به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور در بیست و ششمین نشست هیات امنای بنیاد علم ایران که در آن برنامه های سال جاری این بنیاد و چگونگی حمایت ها از برنامه های کلان علمی مورد بحث و بررسی قرار گرفت، اظهار داشت: بنیاد ملی علم ایران، باتوجه به ارتقای ساختاری خود از یک سو و افزایش بودجه ای که سال قبل داشت، نقش باارزش و درخور توجهی را در حمایت و توسعه پژوهش های بنیادین و تولید علم کشور ایفا کرد. اما باوجود این عملکرد مثبت، بودجه امسال بنیاد به یک سوم کم شد که برای اصلاح آن و کمک به ادامه روند حمایت های گسترده از تولیدات علمی، بصورت مستمر با دستگاه های ذیربط درحال پیگیری و مذاکره هستیم.
وی یکی از ماموریت های اصلی بنیاد ملی علم ایران را کمک به طرح های علمی در ابعاد ملی و بین المللی در ابعاد کلان و ناظر به آینده دانست و اضافه کرد: تلاش داریم مسیر حرکتی بنیاد علم را به سمت و سوی پشتیبانی از تولید علم فاخر و دست یافتن به خروجی های علمی فاخر سوق بدهیم و بر همین اساس، امسال برنامه های جدی بنیاد علم برای پشتیبانی از تولیدات فاخر علمی با رویکرد دستیابی به مرجعیت علمی، بطور جدی دنبال می شود.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به برنامه ریزی جدی معاونت علمی برای تربیت و پرورش نیروی انسانی دانش آموخته و متخصص در عرصه های مختلف علمی و فناورانه اظهار داشت: بطور مثال در عرصه کوانتوم برای تربیت حداقل دو هزار نفر نیروی انسانی خبره و متخصص برنامه ریزی شده است و این رویکرد، به شکل های مختلف همچون همکاری با دانشگاه ها، پشتیبانی از استادان تراز، حمایت های ذیل ستادهای توسعه فناوری از پرورش نیروی انسانی و دیگر شکل های حمایتی، اجرا می شود.
رییس هیات امنای بنیاد ملی علم ایران بر ضرورت استمرار هم اندیشی و تعامل اعضای هیات امنا تاکید کرد و اظهار داشت: وقتی مقرر است یک کار بنیادین علمی در بنیاد علم دنبال می شود، باید نشست ها بصورت مستمر و با فواصل کمتر اجرا شود. باید نظرات همه اعضا دریافت شود و در نهایت برآیند این نظرات، به یک خط سیر تبدیل گشته و خط مشی بنیاد قرار بگیرد.
حمایت از تولید پژوهش های بنیادی و باکیفیت امسال
علی محمد سلطانی، رییس بنیاد ملی علم ایران در این جلسه به ارائه گزارشی تفصیلی از اقدامات انجام شده در سال 1402 پرداخت و اظهار داشت: سامانه ای از سال قبل راه اندازی شده که تمامی اطلاعات بنیاد علم روی این سامانه قرار داده شده است. در قالب سامانه انتشار اطلاعات حمایت های بنیاد علم ایران، جزییات حمایت ها، نحوه دریافت و اطلاعات کاملی از طرح ها بطور دقیق ارائه شده است.
دبیر هیات امنای بنیاد علم ایران اضافه کرد: تدوین برنامه راهبردی چهار ساله با رویکرد افزایش کیفیت تولیدات علمی از مهم ترین برنامه های بنیاد علم ایران امسال است. بنیاد همین طور اهدافی همچون افزایش سهم و کیفیت پژوهش های بنیادی، هدفمندسازی پژوهش های کاربردی و پشتیبانی از مسأله محوری و ماموریت گرایی، تدوین قالب های ترویج علم، پشتیبانی از رویدادهای شب علم و بهبود فرآیندها در داوری و نظارت طرح ها را دنبال می کند.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، در این نشست، ضمن بحث و گفت و گو درباره ی اعضای کمیسیون دائمی هیات امنا و نحوه تشکیل و فعالیت کمیسیون دائمی، شیوه اعطای حمایت های بنیاد به اعضای هیات امنا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
پیشنهاد شد که استفاده اعضای هیات برای پشتیبانی از طرح رساله دکتری و پسادکتری بدون پرداختی به استاد راهنما و با مسؤول طرح از حمایت های تحقیقاتی بنیاد بلامانع است و تصمیم گیری درباره ی ارزیابی و پذیرش درخواست اعضای هیات امنا با کمیته ای متشکل از رییس و چهار نفر از اعضای هیات امنای بنیاد خواهد بود.
در این جلسه، پیمان صالحی؛ معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، طهرانچی؛ رییس دانشگاه آزاد اسلامی، علی اکبر رشاد؛ نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی، صادق واعظ زاده؛ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، علی اکبر موسوی موحدی و ایمان افتخاری از اعضای هیات امنای بنیاد علم ایران حضور داشتند.




منبع:

1403/02/18
08:53:26
5.0 / 5
260
تگهای خبر: اطلاعات , تولید , دستگاه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
بازی اندروید