بازی اندروید

جشنواره ای برای بیدار کردن تخیل کودکان و نوجوانان

جشنواره ای برای بیدار کردن تخیل کودکان و نوجوانان

بازی اندروید: اختتامیه هشتمین جشنواره کشوری «رؤیای کهکشانی من» توسط انجمن نجوم آیاز تبریز انجام شد و آثار منتخب رقابت نقاشی به مدت سه روز در ضمن نمایشگاهی در معرض بازدید عموم قرار گرفت.


به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا، مریم فخیمی، دبیر جشنواره رؤیای کهکشانی من برگزاری این رویداد را به مناسبت هفته جهانی فضا خواند و اظهار داشت: بخش رقابتی جشنواره شامل مسابقه نقاشی و داستان نویسی علمی تخیلی با محوریت نجوم و فضا است که از سال ۹۸ به دلیلهای مالی تصمیم گرفته شد این بخش ها بصورت دوسالانه برگزار شوند.

وی ادامه داد: در کنار بخش رقابت، کارگاه های مختلف داستان نویسی، نقاشی، دانش فضایی و نجوم نیز برگزار می گردد.

به گفته ی ایشان، فراخوان دوره هشتم جشنواره در ۲۵ مرداد سال جاری منتشر گردید. در بخش رقابت نقاشی دو موضوع سیاره کوچک من و دنباله دارها و سیارک ها برگزیده شد تا شناخت کودکان و نوجوانان از سیاره ای که در آن زندگی می کنند، تخیل آنان از سیاره ای که در تصوراتشان است و همین طور میزان دانش آنها از نجوم و فضا ارزیابی شود.

وی اظهار داشت: دبیرخانه جشنواره تا ۳۰ آبان امسال، ۲۱۰ اثر نقاشی از سراسر کشور دریافت کرد. داوری آثار چهاردهم آذر در دانشگاه هنر اسلامی تبریز توسط دکتر عبداللهی فرد، سید علی فارغ و دکتر کریم میرزایی از اعضای هیات علمی دانشگاه با معیارهایی که در فراخوان اعلام شده بود، در سه رده سنی ۵ الی ۷ سال، ۸ الی ۱۱ سال و ۱۲ الی ۱۵ سال بصورت حرفه ای و علمی انجام گرفت و در آخر ۳۴ اثر برگزیده شد.

فخیمی با اشاره به اینکه این جشنواره راهی برای بیدار کردن تخیل کودکان و نوجوانان است، اشاره کرد: در ضمن داوری شاهد دخالت والدین و مربیان در اجرای اثر کودکان بودیم و این اتفاقی ناگوار است. چونکه نه فقط به استقلال و اعتماد به نفس کودکان لطمه می زند، بلکه موجب شد این آثار از داوری حذف شوند.

به گفته ی ایشان، هدف بخش رقابت نقاشی فقط سنجش کیفیت آثار نبود. بلکه برگزارکنندگان جشنواره در تلاشند تا بوسیله هنر و ادبیات، دانش نجوم و فضا را در بین کودکان و نوجوانان ترویج دهند تا در آینده شاهد پیشرفت های بیشتری در عرصه نجوم و صنعت فضایی کشور باشیم.
دکتر سید علی فارغ، عضو هیات علمی دانشگاه هنر و از داوران رقابت نقاشی نیز در اختتامیه این رقابت اظهار داشت: دوره هشتم این رویداد هنری بصورت ملی انجام شد و بیش از ۲۰۰ اثر متنوع و جذاب از همه شهرهای ایران دریافت شد.

وی خودرا معلم هنر خواند و اظهار داشت: در دوره پست مدرن مفهوم هنر تغییر کرده است و هنر فقط منجر به خلق زیبایی نمی گردد، بلکه مفهومی تعجب آور به خود می گیرد که از این حیث به نجوم شباهت بیشتری دارد. شباهت نجوم، کیهان و هنر در دو چیز است: بی نهایت بودن و زیبایی. آثار ارسالی از حیث نزدیکی به این دو خاصیت بسیار بهادار بودند و ما کوشیدیم چنانکه شایسته و عادلانه بود، آثار را قضاوت نماییم.

دکتر کریم میرزایی، نماینده دانشگاه هنر اسلامی تبریز نیز اظهار داشت: نخستین رصدخانه ایران، رصدخانه مراغه توسط خواجه نصیرالدین طوسی تاسیس شد که نشان میدهد شناخت آسمان اهمیت بسیاری برای مردم کهن ایران داشت و ایرانی های هنرمند و علم دوست از قدیم توجه ویژه ای به اسطوره شناسی و زیبایی شناسی داشتند.

وی درباره ی آثار دریافت شده توسط دبیرخانه جشنواره، اظهار داشت: شرکت در چنین جشنواره ای دشوار است، چون علاوه بر استعداد هنری، اطلاعات نجومی و تخیل می طلبد.

وی ادامه داد: ما شاهد بودیم کودکان کمتر از ۹ سال، نقاشی های خلاقانه تری ارایه داده بودند و با افزایش سن، با کاهش خلاقیت در آثار مواجه بودیم که این زنگ هشداری برای آموزش وپرورش است تا علت از دست رفتن جسارت و خلاقیت کودکان را جویا شوند.
در آخر اختتامیه به برگزیدگان هدایایی اهدا شد.




1402/12/08
12:05:26
5.0 / 5
444
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
بازی اندروید