بازی اندروید
یك مقام مسوول معاونت علمی خبر داد؛

صادرات محصولات دانش بنیان ایرانی به ۸۵ کشور دنیا

صادرات محصولات دانش بنیان ایرانی به ۸۵ کشور دنیا

به گزارش بازی اندروید، رئیس سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بین المللی اظهار داشت: صادرات محصولات دانش بنیان در سال ۱۴۰۲، ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بوده و پیشبینی می نماییم که این عدد به ۲ میلیارد دلار هم برسد.



امیرحسین میرآبادی در گفت و گو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به این که در سال ۱۴۰۲ تحرک خوبی در تعاملات علم و فناوری شاهد بودیم و سال بسیار خوبی به لحاظ تعاملات بین المللی داشتیم، اظهار نمود: در سال ۱۴۰۲ با حمایت های سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بین المللی شرکتهای دانش بنیان ایرانی به ۳۵ نمایشگاه بین المللی اعزام شدند و از سویی پذیرای حدود ۱۰۰ هیأت خارجی در داخل کشور بودیم.
میرآبادی ضمن اشاره به این که تعداد و حجم برنامه های بین المللی نسبت به سال ۱۴۰۱، ۱۲ برابر شده است، اضافه کرد: تلاش می نماییم همین رشد را در سال ۱۴۰۳ داشته باشیم و پیشبینی ما اینست که سال ۱۴۰۳، سال پرکار بین المللی در حوزه علم و فناوری باشد. با عنایت به این که در سال ۱۴۰۲ پایه یک سری ارتباطات گذاشته شد، سال ۱۴۰۳ توافق نامه ها و تفاهمنامه ها عملیاتی و به بهره برداری خواهد رسید.
رئیس سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بین المللی تمرکز ویژه بر آفریقا، آمریکای لاتین و شرق آسیا را بعنوان مقاصد بین المللی حوزه علم و فناوری در سال ۱۴۰۳ برشمرد.
وی در ادامه در رابطه با میزان صادرات دانش بنیان توضیح داد و اظهار داشت: صادرات محصولات و دستاوردهای دانش بنیان در سال ۱۴۰۱ حدود ۸۶۹ میلیون دلار بوده که در اواخر سال ۱۴۰۲ به ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار افزایش پیدا کرده و پیشبینی می نماییم که این عدد به ۲ میلیارد دلار هم برسد. در سال ۱۴۰۲ مجموعاً محصولات دانش بنیان حدود ۷۰۰-۸۰۰ شرکت به بیشتر از ۸۵ کشور صادر گردیده است. این رشد صادرات از طرفی با تلاش و توجه شرکت ها و از طرفی با برنامه های حمایتی معاونت علمی محقق شد و امیدواریم همین رشد را در سال ۱۴۰۳ شاهد باشیم.
میرآبادی در پاسخ به سوالی در رابطه با مشکل شرکتهای دانش بنیان در زمینه رفع تعهدات ارزی اظهار داشت: هم اکنون اتفاق خوبی که افتاده اینست که شرکتهای دانش بنیان در برابر صادرات محصولات دانش بنیان می تواند ارز حاصل از صادراتشان را با نرخ توافقی با مجموعه هایی که ارز نیاز دارند، مبادله کنند و این شرایط از یک سو مشکلات رفع تعهدات ارزی را برطرف می کند و هم شرکت ها می توانند ارزشان را با نرخ بهتری نسبت به سامانه های موجود به ریال تبدیل کنند. این یک عایدی خوبی برای شرکتهای دانش بنیان است و خوشبختانه چند شرکت ارز حاصل از صادرات را به مجموعه هایی داده اند که ارز نیاز دارند.
لازم به ذکر است؛ رفع تعهد ارزی صادرات دستورالعملی است که مطابق آن صادرکنندگان کالا و خدمات جهت برخورداری از معافیت های مالیاتی ملزم به رفع تعهدات ارزی خود هستند و باید طبق آیین نامه رفع تعهد ارزی، ارز حاصل از صادرات را به چرخه اقتصادی کشور برگردانند.


منبع:

1403/01/21
12:00:48
5.0 / 5
400
تگهای خبر: خدمات , شركت , فناوری , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
بازی اندروید