بازی اندروید

پژوهشگران ایرانی نانوفیلترهای جاذب ذرات آلاینده هوا ساختند

پژوهشگران ایرانی نانوفیلترهای جاذب ذرات آلاینده هوا ساختند

به گزارش بازی اندروید، محققان سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران با حمایت بنیاد ملی علم ایران موفق به اصلاح نانوالیاف سلولز جهت ساخت نانوفیلترهای جذب ذرات آلاینده هوا شدند.



به گزارش بازی اندروید به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، علیرضا عشوری استاد پژوهشکده فناوری های شیمیایی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران و استاد راهنمای طرح پسادکتری سیما سپهوند با عنوان «اصلاح نانوالیاف سلولز جهت ساخت نانوفیلترهای جذب ذرات آلاینده هوا» در رابطه با این طرح توضیح داد: با گسترش شهرها و افزایش منابع آلاینده هوا و با عنایت به خطراتی که آلودگی هوا برای سلامت افراد دارد، شناخت و آگاهی نسبت به جوانب مختلف این مساله از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. امروزه یکی از مهم ترین مسائل زیست محیطی در ایران مشکل آلودگی هوا است.
وی اضافه کرد: آلاینده های موجود در هوا دو نوع اولیه و ثانویه، هستند. آلاینده های اولیه موادی هستند که بر اثر منابع آلوده کننده مانند خودرو ها، صنایع، کارخانه ها و ماشین آلات کشاورزی به هوای محیط وارد می شوند.
این پژوهشگر در ادامه بیان نمود: از طرفی، تصفیه هوا به دلیل تنوع بسیار زیاد آلاینده ها و منابع مختلف آلوده کننده، یکی از پیچیده ترین جنبه های علمی و عملی پیش روی بشر است. روش های کنونی که برای تصفیه هوا مورد استفاده قرار می گیرند همگی در اوایل قرن بیستم کشف و بر اساس سیستم های تصفیه هوای خانگی پایه گذاری شدند. یکی از روش های مؤثر در کاهش آلودگی هوا، استفاده از نانوالیاف پلیمری و استفاده از آنها در فیلتراسیون هوا بوده که البته در صنایع کاربرد فراوان دارند.
عشوری افزود: این فیلترها با کاربردهای مختلف جهت استفاده در یخچال، خودرو، محیط خانه و بیمارستان ها و مراکز درمانی برای حذف باکتری، قارچ، بو و ترکیبات آلی فرار، مورد استفاده قرار می گیرند؛ اما عیب عمده این نوع فیلترها، اینست که زیست تخریب پذیر نیستند و در محیط بیشتر از ۴۰۰ سال باقی می مانند چونکه پلیمرهای حاصل از نفت بسیار پایدارند و به صورت طبیعی گرفتار تخریب نمی شوند؛ بنابراین این عامل سبب آلودگی بیشتر محیط زیست بعد از دفع می شود.
وی تاکید کرد: در سالهای اخیر عمده تحقیقات و مطالعات معطوف به جایگزین کردن الیاف سلولزی به جای الیاف مصنوعی مثل الیاف شیشه و کربن برای ساخت محصولات سازگار با محیط زیست صورت گرفته است. فناوری های سبز کوشش می کنند تا موادی ایمن با محصولات جانبی و ضایعاتی با حداقل صدمات محیط زیستی را تولید کنند.
عشوری خاطرنشان کرد: در بین موادی که برای ساخت فیلترها استفاده می شود، سلولز از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد چون که سلولز فراوان ترین ماده خام بیولوژیکی موجود در طبیعت بوده و به آسانی می تواند در مقیاس های میکرومتر تا نانومتر قابل دسترس باشد و ساختار شبکه ای تشکیل دهد.
وی در انتها تصریح کرد: هدف از انجام این طرح ساخت نانوفیلترهای تصفیه هوا با استفاده از نانوگرافن است و واحدهای مصرف کننده این طرح صنعت خودرو شامل انواع خودرو های سبک، نیمه سنگین، سنگین و صنعتی است. همینطور سایر صنایعی که از موتورهای احتراقی بنزینی، گازوئیلی و گاز استفاده می نمایند هم می توانند از این نانوفیلترها استفاده نمایند.


منبع:

1403/05/06
10:02:31
5.0 / 5
292
تگهای خبر: تولید , خودرو , فناوری , فیلتر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
بازی اندروید