بازی اندروید
رییس گروه فضایی صاایران:

منظومه ماهواره اینترنت اشیا تا 1403 پرتاب می شود

منظومه ماهواره اینترنت اشیا تا 1403 پرتاب می شود

به گزارش بازی اندروید، رئیس گروه فضایی صاایران اظهار داشت: منظومه شهید سلیمانی شامل حدود ۲۰ ماهواره است که تا انتهای ۱۴۰۴ پرتاب می شود. این منظومه ماهواره ای اینترنت اشیا را فراهم می آورد.


به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا دکتر محرم غیاثوند در نشست آخرین دستاوردها و پروژه ها در حوزه ماهواره که بمناسبت هفته جهانی فضا در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد ضمن اشاره به تاریخچه صنعت فضایی در جهان و ایران اظهار داشت: از سال ۱۳۸۵ در ایران پرتابگر و ماهواره بومی مورد توجه قرار گرفت و الان ۲۵ سال است که صنعت فضایی در ایران شروع شده است.
وی افزود: اقدامات انجام شده منجر به این شد که در سال ۱۳۸۷ نخستین ماهواره به نام «ماهواره امید» پرتاب شود که البته این ماهواره عملیاتی نبود و بیشتر هدف گذر از تحقیقات و رسیدن به صنعت فضایی بوده است.
رئیس گروه فضایی صاایران ضمن اشاره به شکست ها و موفقیت های صنعت فضایی در دنیا اظهار داشت: شوروی سابق ۷۰۰-۸۰۰ پرتاب زیرمداری داشت و چندین پرتاب مداری داشته و پرتاب دوازدهمین ماهواره آنها موفق بود. در کشور ما دومین پرتاب موفقیت آمیز بود و این موضوع سبب شد توقع ها از صنعت فضایی در کشور بالاتر رود.
وی با تکیه بر این که صنعت فضایی، صنعتی پیچیده است و باید در آن گام به گام و قدم به قدم جلو رفت، افزود: پس از ماهواره امید هدف ما این بوده که اقدامات ما از سطح تحقیقات گذر کند و به صنعت فضایی وارد شویم تا یک خدمتی به ما ارائه نماید. ۲۷-۲۸ ماهواره پرتابی ما در این راستا بوده است.
غیاثوند ضمن اشاره به این که بیشتر پرتاب ها که در رسانه می بینیم، موفقیت آمیز بوده اظهار داشت: صنعت فضایی بیشتر از آن چه که در اخبار می بینیم ناکامی داشته است ولی در رسانه بیشتر موفقیت ها مطرح می شود.
وی با بیان تجربیات دانشمندان مختلف در طول تاریخ، به اهمیت شکست های در توسعه علم پرداخت و اظهار نمود: البته که ژورنال ها به صورت معمول نادستاوردها را منتشر نمی کنند ولی اگر این شکست در پرتاب ها را نداشتیم موفق نمی شدیم.
رئیس گروه فضایی صاایران اضافه کرد: در کنار ۵ تا ۶ موفقیت در پرتاب ماهواره شخصاً ۱۶ ماهواره ناموفق را شاهد بودم.
وی تصریح کرد: شکست در حوزه فضایی معنا ندارد، مگر این که از شکست بترسیم و سبب ناامیدی شود. مشکلات زیادی در حوزه توسعه فناوری وجود دارد. باید آمادگی و صبر لازم برای این حوزه را داشته باشیم. امیدواریم نسل بعدی مسیر را با سرعت بیشتری طی کنند.
غیاثوند ضمن اشاره به اهمیت مشارکت بین المللی در حوزه فضایی بین المللی، اظهار داشت: بیشتر کشورها به جز ۲ کشور پیشتاز در این عرصه، فعالیت فضایی را به شکل همکاری بین المللی انجام می دهند و آخرین کشوری که به شکل مستقل فعالیت می کند، ما هستیم. همین کار را پیچیده و سخت تر می کند.
وی ضمن اشاره به زمینه مناسب فعالیت در صنعت فضایی اظهار داشت: هم اکنون در زمینه نانو ماهواره ها و میکرو ماهواره ها، دانشگاه ها و شرکتهای دانش بنیان و ظرفیت و دانش خوبی وجود دارد. ما دنبال این هستیم فضای مشترک بینابینی ایجاد نماییم تا باهم کار نماییم. فعالیت در حوزه ماهواره بزرگ از عهده شرکت خصوصی برنمی آید.
رئیس گروه فضایی صاایران در رابطه با پرتابگرهای موجود اظهار داشت: ماهواره بر قائم ۱۰۰ می تواند ماهواره های تا ۱۰۰ کیلو را در مدار لئو پرتاب کند و پرتابگر سیمرغ مینی ماهواره های تا ۲۵۰ کیلو را به مدار لئو پرتاب می کند.
وی ادامه داد: خوشبختانه فناوری ها در دنیا به سمتی رفته که در حوزه ای که توانمندی کشور است، می توانیم کار نماییم و با همین ماهواره های فعلی می توانیم فعالیت انجام دهیم.
غیاثوند در رابطه با ماهواره چمران اظهار داشت: ماهواره چمران میکرو ماهواره ای است که وظیفه آن مانور مداری است. مانور مداری برای اتصال سامانه های فضایی و استقرار سامانه های بزرگ در فضا است. همینطور در منظومه فضایی کاربرد دارد و این کار با استفاده از مانور فضایی امکان پذیر است.
وی تصریح کرد: خوشبختانه ماهواره چمران نخستین ماهواره ای است که مأموریت خویش را به شکل کامل و در دو هفته انجام داد.
رئیس گروه فضایی صاایران با تکیه بر این که صنعت فضایی چند تخصصی است، افزود: باید در دانشگاه ها یاد بگیرند که کار تیمی انجام دهند. ما تنها شرکت دانش بنیان سامانه ساز نیاز نداریم و رشته های تخصصی زیادی دخیل هستند. ما به شرکتهای دانش بنیانی در دانشگاه ها نیاز داریم که زیرسیستم بسازند وهزینه را پایین بیاورند و رقابت بالا برود.
وی افزود: بخشی از فعالیت فضایی در حوزه تحقیقاتی است، بخش دیگر کار جدی تر است که در مراکز رشد و شرکتهای دانش بنیان صورت می گیرد. دانشگاه مالک اشتر، علم و صنعت و امیرکبیر مصداق های خوبی از این بودند که با هم همکاری داشتیم.
غیاثوند در رابطه با منظومه شهید سلیمانی توضیح داد: منظومه شهید سلیمانی حدود ۲۰ ماهواره است که تا انتهای ۱۴۰۴ پرتاب صورت می گیرد. این منظومه ماهواره ای اینترنت اشیا را فراهم می آورد.




منبع:

1403/07/16
12:54:53
5.0 / 5
211
تگهای خبر: اینترنت , رقابت , شركت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
بازی اندروید