بازی اندروید

تا كی فعالان كودكان داوطلبانه كار كنند؟!

تا كی فعالان كودكان داوطلبانه كار كنند؟!

به گزارش بازی اندروید الكا هدایت كه خیلی از كودكان او را با صداپیشگی عروسك «كپلك» در فیلم «شهر موش ها 2» می شناسند، با تكیه بر اینكه این روزها باید بیشتر از همه به فكر بالا بردن روحیه كودكان باشیم، می گوید: تا كی می توان انتظار داشت، فعالان تئاتر كودك داوطلبانه و مجانی كار كنند.


این فعال تئاتر کودک که سال هاست بر آموزش تئاتر به کودکان تمرکز جدی دارد، در گفتگو با ایسنا ادامه می دهد: سازمان هایی مانند شهرداری، وزارت ارشاد و آموزش و پرورش موظف می باشند برای کودکان سرگرمی ایجاد کنند و روحیه آنان را بانشاط نگه دارند چونکه همین بچه ها، آینده سرزمین ما را می سازند و منفعت این توجه و سرمایه گذاری در آینده، به همین نهادها و سازمان ها بازمی گردد.
او که سال هاست در کنار آموزش های شخصی خود، در گروه تئاتر «لیو» به سرپرستی حسن معجونی هم مسئولیت آموزش تئاتر به کودکان را بر عهده دارد، درباره وضعیت برگزاری این کلاس ها توضیح می دهد: فعلا همه کلاس هایم را تعطیل کرده ام. کلاس های ما در گروه لیو و همچنین کلاس های خودم بر پایه آموزش های عملی است. البته من هم مانند بعضی از همکارانم مدتی کلاس های آنلاین برگزار کردم و در آن مدت تلاش کردم تکنیک هایی جذاب طراحی کنم با این وجود ادامه ندادم و این در حالی بود که 60 هنرجوی ثابت داشتم و همه خواهان این کلاس ها بودند.
هدایت ادامه می دهد: هرچند با تعطیلی کلاس های مجازی، با گِله بچه ها رو به رو شدم ولی به نظرم راه درست تری آمد چونکه این روزها درس و مدرس بچه ها به فضای مجازی منتقل شده و آنان ساعتهای زیادی را در این فضا سپری می کنند. به هر حال درس و مشق اولویت اول است و کلاس های ما حالت فوق برنامه دارد. بنابراین به جهت اینکه بچه ها زمان کمتری را در فضای مجازی بگذارنند، کلاس هایم را تعطیل کردم.
این بازیگر البته تاکید می کند: ولی این به معنای آن نیست که تلاش دیگر همکارانم را در برگزاری کلاس های آنلاین منکر شوم. شرایط فعلی آنقدر دشوار و پیچیده است که نمی توان نسخه ای یکسان برای مسائل پیچید.
او که تاکنون نمایش هایی مانند «دایره» و «هوشنگ لاک پشته» را با حضور کودکان روی صحنه برده است، می افزاید: برای شاد کردن کودکان در این روزهای سخت، همه باید وارد عمل و بر ساخت برنامه های تولیدی متمرکز شوند. در این میان جاهایی مانند تلویزیون و شهرداری می توانند بسیار موثر باشند. البته متاسفانه فرصت تابستان را برای اجرای نمایش های کودک در فضای باز و پارک ها از دست دادیم در صورتیکه می شد نمایش های تک نفره یا دو نفره را با رعایت همه پروتکل های بهداشتی در فضای باز و در تمام محلات بخصوص مناطق محروم اجرا کرد.
هدایت کودکان را صدمه پذیرترین گروه سنی می داند و ادامه می دهد: شرایط امروز کودکان مرا به یاد دوره بچگی خودمان در زمان جنگ می اندازد. آن زمان تلویزیون با ساخت برنامه های متعدد، بچه ها را شاد نگه می داشت. بنابراین در آن مقطع شاهد دوره طلایی برنامه های کودک در تلویزیون بودیم ولی امروز با این که تعداد شبکه های تلویزیون افزوده شده، به اندازه کافی به بچه ها توجه نمی گردد.


او ضمن اشاره به اینکه پس از شروع کرونا خیلی از فعالان حوزه کودک در فضای مجازی به صورت مجانی فعالیتهایی مانند آموزش عروسک سازی، اجرای تئاتر یا قصه خوانی را در صفحه های شخصی خود انجام داده اند، اضافه می کند: تا کی فعالان کودک باید داوطلبانه کار کنند در صورتیکه شهرداری و تلویزیون و ارشاد می توانند با تولید محتواهای جذاب هم به افزایش روحیه کودکان کمک کنند و هم گامی موثر در جهت کارآفرینی برای فعالان این شاخه بردارند.
این صداپیشه درباره ساخت محتواهای جذاب برای کودکان در شبکه نمایش خانگی خاطرنشان می کند: طبیعتا خوب است ولی اصلا کافی نیست چون باید برای همه بچه ها بخصوص بچه های مناطق محروم برنامه بسازیم. کودکان زیادی، امکان استفاده از شبکه نمایش خانگی را ندارند ولی بیشتر خانواده ها تلویزیون دارند. ضمن اینکه شهرداری می تواند در محلات گوناگون فعالیت کند. من شخصا با تولیدات عمومی جهت استفاده همه کودکان موافق ترم.
هدایت ضمن اشاره به اینکه لازم است وزارت آموزش پرورش هم درهای خویش را به روی فعالان تئاتر کودک باز کند، اضافه می کند: حالا که درس و مشق بچه ها به فضای مجازی وارد شده، آموزش و پرورش می تواند با همکاری فعالان تئاتر کودک، نمایش های کوتاهی را بعنوان زنگ تفریح بچه ها در فاصله میان آموزش دروس مختلف اجرا نماید. به این شیوه هم بچه ها سرگرم و خوشحال می شوند و هم برای فعالان حوزه کودک، ایجاد اشتغال خواهد شد.
بازیگر نمایش «از کجا اومدیم» که مدتی است با اپلکیشن «آی قصه» همکاری دارد، در انتها این گفتگو می گوید: چند ماهی است که بیشتر بر کارهای صوتی متمرکز شده ام که پدر و مادرها هم حق انتخاب داشته باشند. بر همین اساس، از قبل از شروع کرونا با اپلیکیشن «آی قصه» همکاری داریم که همان زمان هم مورد استقبال بود و طبیعتا پس از کرونا، این اقبال، بیشتر هم شد. این اپلیکشن که با همراهی پوریا عالمی، بهادر مالکی، آزاده مویدی فرد و... ایجاد می شود، پر از قصه های صوتی است و خانواده ها می توانند در ساعتهای مناسب خود، از این برنامه ها برای سرگرمی و شادی کودکان شان استفاده کنند.




منبع:

1399/08/24
14:22:59
5.0 / 5
1810
تگهای خبر: آموزش , آنلاین , اپل , اپلیكیشن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
بازی اندروید