به گزارش بازی اندروید نایب رییس هیات مدیره انجمن پشتیبانی از حقوق كودكان ضمن تاكید بر لزوم تصویب لایحه پلیس ویژه اطفال می گوید: در ماده ای از لایحه پلیس ویژه اطفال و نوجوانان به تنظیم دستورالعمل اخلاق حرفه ای پس از تصویب آن اشاره شده كه مبتنی بر شیوه رفتار با كودكان و نوجوانان است.
سارا باقری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به قانون پشتیبانی از حقوق کودکان و نوجوانان که در سال ۹۹ به تصویب رسیده است، اظهار نمود: باتوجه به اینکه در قانون پشتیبانی از حقوق کودکان و نوجوانان به تشکیل پلیس ویژه اطفال و نوجوانان توسط مراجع انتظامی اشاره شده است، باید طی سه ماه از زمان لازم الاجرا شدن قانون پشتیبانی از حقوق کودکان و نوجوانان با همکاری دستگاه های مربوطه، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی نسبت به تنظیم بخشنامه پلیس ویژه اطفال و نوجوانان اقدام می کرد.
«پلیس ویژه اطفال و نوجوانان»؛ لایحه ای برای پشتیبانی از کودکان بزه دیده و بزهکار
باقری ادامه می دهد: لایحه «پلیس ویژه اطفال و نوجوانان» بمنظور پشتیبانی از کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سالی که در معرض خطر قرار دارند، بزه دیده اند و یا ناقض قوانین جزائی بوده اند و یا کودکان و نوجوانانی که بعنوان شاهد در پرونده ها حاضر می شوند تنظیم شده است. در واقع در نیروی انتظامی، عدم حضور پلیس تخصصی که به مسائل کودکان رسیدگی کند احساس می شده و الان می بینیم که در قانون پشتیبانی از حقوق کودکان و نوجوانان به تشکیل پلیس ویژه اطفال و نوجوانان اشاره شده است.
وی با اعلان اینکه لایحه مذکور دارای ۵۸ ماده است، درباره آخرین وضعیت آن اینطور توضیح می دهد: هم اکنون لایحه پلیس ویژه اطفال که در قوه قضاییه تنظیم شده به کمیسیون لوایح هیات دولت ارسال شده است. این لایحه توسط برخی وکلا، سمنها، مرجع ملی حقوق کودک و فعالان حقوق کودک مورد بررسی قرار گرفته است و در صورت تایید هیات دولت، به مجلس ارسال می شود.
پلیس ویژه اطفال چه خاصیت هایی دارد؟
نایب رییس هیات مدیره انجمن پشتیبانی از حقوق کودکان در ادامه به روش اجرای لایحه پلیس ویژه اطفال اشاره می کند و می افزاید: قانون نیروهای خاصی را در لایحه پلیس اطفال در نظر گرفته است بر طبق این لایحه، پلیسی در زمینه اطفال فعالیت خواهدنمود که در یکی از رشته های روانشناسی یا علوم تربیتی و یا انتظامی تحصیل کرده باشد و همین طور متاهل و ترجیحا دارای فرزند باشد.
به گفته باقری، در صورت تایید این لایحه در مراجع قضایی، اتاقی خاص در اختیار پلیس ویژه اطفال قرار خواهد گرفت.
وی ادامه می دهد: طبق قانون، پلیس ویژه اطفال می تواند با سمن ها، مددکاران اجتماعی، خانواده، مدارس، مسئولان مدارس و آموزش و پرورش همکاری داشته باشد که این مساله نقطه قوت لایحه پلیس اطفال شمرده می شود، برای اینکه از این طریق پلیس می تواند برای حل مسئله، حمایت های لازم را از خانواده دریافت کند و همین طور کودک یا نوجوان بزه دیده و یا بزهکار می تواند از سمن ها و یا مددکاران اجتماعی خدماتی دریافت کند. همین طور اقدامات حمایتی، پیشگیرانه و مبتنی بر قضازدایی نیز در لایحه پیش بینی شده است که این نیز موجب می شود کودکان کمتر در فرآیند های قضایی طولانی مدت قرار گیرند.
نایب رییس هیات مدیره انجمن پشتیبانی از حقوق کودکان معتقد می باشد که در مراجع انتظامی وجود قانون پلیس ویژه اطفال و نوجوانان همیشه مورد نیاز بود و خلاء چنین قانونی احساس می شد. تا حالا قانون و دستورالعملی که نحوه رفتار ضابطین دادگستری را نسبت به کودکان و نوجوانان بزه دیده یا بزهکار، کودکانی که ناقض قوانین هستند و یا بعنوان باخبر و یا شاهد در مراجع قضایی حاضر می شدند، پیش بینی نماید وجود نداشته است؛ بنا بر این ما در خیلی از مواقع شاهد رفتارهای غیرحرفه ای بودیم.
اما لایحه پلیس اطفال چه تاثیری در بهبود مشکلات اجتماعی کودکان و نوجوانان دارد؟
باقری در ادامه به تاثیر این لایحه در بهبود مشکلات اجتماعی کودکان و نوجوانان در جامعه اشاره می کند و می گوید: در ماده ای از لایحه به تنظیم دستورالعمل اخلاق حرفه ای پس از تصویب آن اشاره شده که مبتنی بر شیوه رفتار با کودکان و نوجوانان است. بطور قطع نبود قانون پلیس اطفال و نوجوانان در جامعه حس می شد، برای اینکه امکانات حمایتی قانونی از طفل بزه دیده، بزهکار و یا در معرض خطر بسیار محدود بود و از سویی در پرونده ها، مراجع انتظامی که بعنوان ضابط دادگستری اقدامات قانونی را انجام می دهند به سبب لایحه پلیس ویژه اطفال و نوجوانان و بر طبق قانون پشتیبانی از حقوق کودکان و نوجوانان موظف شدند که در خیلی از موارد به صورت میانجی گری به موضوع ورود کنند. همین طور در صورت امکان، پرونده می تواند با میانجی گری مددکاران اجتماعی، وکلا، سمن های فعال و خانواده ها و سرپرست قانونی کودک پیش رود و حتی اقدامات پیشگیرانه ای نیز در این خصوص صورت گیرد.
وی در پاسخ سوالی در خصوص حمایت لایحه پلیس اطفال از کودکان اتباع نیز بیان می کند: موادی از این لایحه به پشتیبانی از کودکان فاقد هویت اشاره نموده است.
آمارهای پنهانی از تعداد کودکان بزه دیده
نایب رییس هیات مدیره انجمن پشتیبانی از حقوق کودکان در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه آیا آماری از کودکان بزه دیده و بزهکار در کشور وجود دارد؟ می گوید: ممکنست کودکی که مورد تعرض، خشونت و یا تجاوز قرار می گیرد، از بیان اتفاق رخ داده ترس داشته باشد و در طولانی مدت موضوع را با خانواده در بین بگذارد پس در این خصوص آمارهای پنهانی وجود دارد.
منبع: games-android.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب