بازی اندروید

قبل از كرونا هم از این نعمت محروم بودیم

قبل از كرونا هم از این نعمت محروم بودیم

بازی اندروید: ماجرای محرومیت ما از این نعمت ربط چندانی به کرونا ندارد. سال هاست که افرادی دلسوز فریاد می زنند همه تئاتر که نباید به تهران و آن هم در محدوده چهارراه ولیعصر ختم شود. شهرهای دیگر از این هنر چه سهمی دارند؟! این فریاد اما یا شنیده نمی گردد یا اگر هم شنیده می شود، ترتیب اثر چندانی به آن داده نمی گردد.


به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا، حالا اما شرایط تغییر کرده و کرونا بدجوری تئاتر را به حاشیه برده است. در یک سال قبل فعالان تئاتر هم جزو اقشاری بودند که روزهای خاصی را سپری کردند، این وضعیت البته برای کسانی بوجود آمد که تئاتر تنها راه درآمدشان بود و در پروژه های تصویری، جایی برای فعالیت نداشتند.
در این میان فعالان تئاتر کودک هم متحمل سختی های بسیار شدند. آنان که عمدتا از طریق اجرای تئاتر در فرهنگسراها و مهدهای کودک، اجراهای صبحگاهی ویژه مدارس یا به واسطه آموزش تئاتر در مدرسه ها یا آموزشگاه های هنری گذران زندگی می کردند، ناگهان همه این درها را به روی خود بسته دیدند.
هرچند سال قبل در مقاطعی سالن های تئاتر بازگشایی شدند ولی حساسیت خانواده ها برای حضور فرزندان شان در مکان های عمومی سبب شد تئاتر کودک، یکی از کم رونق ترین دوره های خویش را سپری کند.
همین وضعیت سبب شد تالار هنر بعنوان یکی از معدود سالن های تخصصی تئاتر کودک، در کنار اجراهای زنده نمایشی، تئاتر آنلاین را هم جدی بگیرد. به این صورت که نمایش های این تالار در کنار اجرای زنده به صورت آنلاین هم نمایش داده می شدند. حالا که مدتی از این رویکرد تازه گذشته، حسین موذن مدیر این تالار در ارزیابی این تجربه به ایسنا می گوید: در خوب بودن شکل ترکیبی اجرای تئاتر کودک به صورت زنده و آنلاین شکی نیست و حتی زمانی که شرایط به حالت عادی برگردد، نباید تئاتر آنلاین را از دست بدهیم چونکه فرصت مغتنمی است برای شهرهای دیگر که از نعمت تئاتر محروم نشوند.
او ادامه می دهد: هرچند لطف تئاتر به اجرای زنده است ولی تا کی باید با این شعار زندگی نماییم، همه ما خوب می دانیم خیلی از شهرهای ما از نعمت تئاتر بی بهره اند و این هیچ ربطی هم به کرونا ندارد. بله! ما هم می دانیم خیلی خوب است که گروه های نمایشی در استان های متعدد روی صحنه بروند یا گروه های فعال استان ها به صورت مستمر اجرای تئاتر داشته باشند ولی مگر این امکان را داریم؟
موذن اضافه می کند: در شرایط عادی مخاطب تئاتر به این فرهیختگی رسیده که اجرای زنده را به اجرای آنلاین ترجیح بدهد ولی نگاه من بیشتر به استان هاست چونکه قرار نیست همه چیز به تهران محدود شود.
مدیر پیشین مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یادآوری می کند: زمانی هم که در کانون بودم، همین نگاه را داشتم و بنابراین تمام آثار نمایشی را در چارچوب سی دی به همه استان ها می فرستادیم ولی هم اکنون اجرای آنلاین آسان تر و کم هزینه تر است.
او درباره استقبال استان ها از تئاتر آنلاین توضیح می دهد: این مورد هم نیازمند فرهنگ سازی است و هم اطلاع رسانی که هنوز هیچ یک از اینها اتفاق نیفتاده است. باید در این حوزه کار درست و کارشناسی شده انجام بدهیم.
موذن ضمن اشاره به بعضی از سوء تفاهم هایی که در این حوزه وجود دارد، خاطرنشان می کند: همین که می گوییم تئاتر آنلاین، بعضی از استادان تئاتر تصور می کنند منظورمان حذف تئاتر زنده است. در صورتی که اصرار ما به اجرای تئاتر آنلاین برای مخاطبی است که به تئاتر زنده دسترسی ندارد. اگر بتوانیم آثار نمایشی مان را در 32 استان کشور روی صحنه ببریم، دیگر ضرورتی به تئاتر آنلاین نیست ولی تا زمانی که چنین امکانی نداریم، نمی توانیم همچنان مردم دیگر شهرها را از تئاتر محروم نماییم و عقل سلیم حکم می کند در این وضعیت از امکان تئاتر آنلاین بهره برداری نماییم. ضمن اینکه در دوران کرونا هم تئاتر آنلاین، امکان بسیار خوبی است برای ادامه جریان تئاتر و بهره مند شدن مخاطبان از این هنر. هرچند که ارزش اجرای صحنه ای به جای خود باقی است.
مدیر تالار هنر در انتها درباره فعالیتهای این تالار در سال نو توضیح می دهد: هم اکنون یک گروه نمایشی آماده اجرا هستند و منتظر مجوز شورایی نظارت و ارزشیابی هستیم. همین که مجوز صادر شود، این گروه اجرای خویش را روی صحنه می برد. البته به علت شرایط کرونایی، فعلاً فعالیتهای سالن به صورت تک اجرایی خواهد بود مگر اینکه شرایط بهتر شود تا بتوان همزمان برای اجرای دو گروه نمایشی برنامه ریزی کرد.







منبع:

1400/01/16
11:22:00
5.0 / 5
1214
تگهای خبر: آموزش , آنلاین , جوانان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
بازی اندروید