بازی اندروید
۹ مه، روز جهانی مادر،

مادران، قهرمانان روزهای كرونائی

مادران، قهرمانان روزهای كرونائی

خراسان رضوی مادران نسبت به بقیه افراد بیشتر تحت تاثیر بیماری همه گیر کووید- 19 قرار گرفته اند و باتوجه به وظیفه مراقبتی آنان، حدودا دو برابر بیش از مردان در سراسر جهان شغل خودرا از دست داده اند و باید از مادران برای تقویت اقتصاد و جوامع حمایت بیشتری شود.


به نقل از ویفروم، با شیوع بیماری همه گیر کووید، همه چیز حتی روند مادری نیز تغییر کرده است؛ مادران مشغول کار جدید، بدون مزد و تمام وقت مادری به همراه همه نقش های دیگر در زندگی شده اند. شاید روز جهانی مادر، بهانه ای برای قدردانی از تمام مادرانی است که در خانه نشینی، محدودیت، عدم اطمینان و اضطراب به آینده همچنان به فعالیت خود ادامه داده اند و حامی خانواده و کودکان خود بوده اند.
بیماری کووید، خیلی از چالش های مادران در سراسر جهان را افزایش داده است؛ مادران در سراسر جهان با تهدید جهانی برای سلامتی و رکود اقتصادی ناشی از همه گیری و با بحران مراقبت مواجه گشته اند که بطور نامتناسبی بر زنان تاثیر گذاشته است.
شرایطی که خیلی از مادران در سراسر جهان با آن روبرو هستند، خیلی مشکل است. طبق برآوردهای سازمان بهداشت جهانی، سالانه حدود ۳۰۰ هزار زن طی حاملگی و زایمان جان خودرا از دست می دهند. این تعداد، بین سالهای ۲۰۰۰ و ۲۰۱۷ حدودا ۳۵ درصد کاهش یافته است، اما باتوجه به این که مرگ بیشتر مادران قابل پیشگیری است، این روند همچنان ناامیدکننده است.
تصویر اقتصادی نیز برای بسیاری ناراحت کننده است. برمبنای آمار سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) در سراسر جهان، زنان دو تا ۱۰ برابر بیشتر از مردان کار بدون مزد، ازجمله مراقبت از کودکان را انجام می دهند. یک محاسبه با بهره گیری از داده های آماری با در نظر گرفتن تمام مشاغل مدیریت خانه که مراقبین اصلی انجام می دهند (تهیه وعده های غذایی، برنامه ریزی فعالیت ها و کمک به انجام تکالیف دانش آموزان) تخمین زده است که حقوق واقعی برای یک مادر در سال ۲۰۲۱ بصورت فرضی به ۱۱۶ هزار دلار آمریکا برسد. نتایج بررسی ها همین طور نشان داده است که مادران شاغل از نظر ترک نیروی کار، دریافت دستمزد عادلانه و به دنبال پیشرفت شغلی رقابتی، هزینه های زیادی را متحمل می شوند.
همه گیری، این نابرابری ها را گسترش داده است. طبق تخمین موسسه مک کینزی در سطح جهانی، نرخ از دست دادن شغل زنان به سبب بیماری همه گیر کووید- ۱۹ نسبت به مردان، حدودا دو برابر شده است.
نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان میدهد که حدود یک چهارم این لطمه ها به سبب ماهیت جنسیتی کار است. خانه نشینی خیلی از مشاغل در رابطه با زنان همچون میهمان داری و خدمات مراقبتی را متوقف کرد و موانع اجتماعی نیز سهم زیادی در این لطمه های اقتصادی بر زنان داشته است. تعطیلی مدارس میلیون ها مادر را مجبور به ترک شغل کرد تا از فرزندان خود در خانه مراقبت کنند، مادران کودکان زیر پنج سال و مادران تنها با بیشترین لطمه مواجه گشتند.
اثرات بهداشت روان در همه گیری قابل توجه است؛ برای مثال، نتایج بررسی در سال ۲۰۲۰ بر روی ۶۲۰۰ زن و ۴۰۰۰ مرد در ۳۸ کشور نشان داد که زنان حدودا سه برابر بیشتر از مردان تحت تاثیر مشکلات روانی از جلمه اضطراب، از دست دادن اشتها، ناتوانی در خواب و مشکلاتی در رابطه با انجام کارهای روزمره قرار گرفته اند. بر طبق این نظرسنجی، از با اهمیت ترین عوامل، افزایش شدید بار مراقبتی بدون هزینه علاوه بر نگرانی درباره معیشت، غذا و مراقبت های بهداشتی هستند.


جهان در بهبود اقتصادی بیماری همه گیر باید کارهای بیشتری برای محافظت و توانمندسازی مادران انجام دهد. باید با چالش های اساسی جامعه که مادران را در معرض لطمه پذیری بیشتر در مقابل خطرات جهانی قرار می دهد، روبرو شویم. همین طور باید نابرابری های محل کار که موانعی برای مادران شاغل به وجود می آورد را برطرف نماییم. این به مفهوم ایجاد دسترسی عادلانه به مرخصی مراقبت برای زنان و مردان است، بدین سبب فرصت های بیشتری برای مردان فراهم می شود تا کارهای مراقبت بیشتری را انجام دهند. این همین طور به مفهوم بررسی تاثیر سیاست های کاری انعطاف پذیر و ازراه دور بر مشاغل زنان در طولانی مدت است.
باید برای مادران ارزش قائل شویم نه فقط به سبب درستی کار، به این علت که به تقویت اقتصاد و جوامع ما نیز کمک خواهدنمود. مک کینزی تخمین می زند که افزایش برابری جنسیتی در محل کار می تواند تا سال ۲۰۳۰ تولید ناخالص داخلی جهانی را ۱۳ تریلیون دلار افزایش دهد.
خبر خوب این است که خیلی از دولت ها در سراسر جهان از زمان شروع همه گیری، نشانه های امیدوار کننده ای را در خصوص جدی گرفتن مادران نشان داده اند. بعنوان مثال، آرژانتین مدیر اقتصاد، برابری و جنسیت را منصوب نمود که متمرکز بر گسترش زیرساخت های مراقبت و افزودن انعطاف پذیری بیشتر برای دورکاری والدین است. کانادا برای اطمینان از این کار، یک گروه ویژه تشکیل داد و اقداماتی برای بازگرداندن زنان به نیروی کار و رفع نابرابری جنسیتی را در نظر گرفت. آمریکا نیز شورای سیاست جنسیتی برای رسیدگی به برابری جنسیتی را ایجاد کرد و همین طور کشورهایی همچون برزیل و هند نیز انتقال وجه نقدی اضطراری به زنان لطمه پذیر را ارائه کردند.
خیلی از دولت ها و سازمان ها نیز مشاغل تحت هدایت زنان و گسترش برنامه هایی برای پشتیبانی از مادران را در اولویت قرار دادند و امیدواریم که امسال بعنوان یک جامعه جهانی بتوانیم در ارزیابی زنان و کارهای آنان گامی به جلو برداریم.



1400/02/19
15:30:51
5.0 / 5
1481
تگهای خبر: تولید , خدمات , رقابت , سلامتی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
بازی اندروید