بازی اندروید

نرخ فرزندآوری در ایران نزدیك به دایره تله

نرخ فرزندآوری در ایران نزدیك به دایره تله

عضو گروه جمعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار نمود با ادامه روند فعلی، نرخ باروری در کشور در سال 1415 از صفر هم عبور می کند و به زیر صفر خواهد رسید.


به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا، دکتر محمدولی علیئی در مورد الزامات سیاست های جمعیتی در دولت آینده با اعلان اینکه بحث جمعیت در نظام های جمعیتی سنتی مطرح نبوده اظهار داشت: در گذشته که میزان مرگ و میر و میزان موالید بسیار بالا بود پس جمعیت هم موضوعیتی نداشت.

وی ادامه داد: با توجه به این که افراد در دنیای صنعتی و مدرنیته امروز به سبب اشتغال و هزینه های فرزند، فرصتی برای تربیت فرزندان ندارند پس برای این مساله و توزیع جمعیت باید راهکارها و برنامه های علمی ارایه داده شود درغیراین صورت گرفتار بحران خواهیم شد.

عضو گروه جمعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد: از سال ۱۳۶۵ که نرخ موالید در کشورمان بالا بود سیاست های کنترل جمعیت انجام شد تا یک تعدیل جمعیتی صورت گیرد اما متاسفانه این سیاستهای باطل و غلط تا به امروز ادامه پیدا کرده و متأسفانه یک عده غیرکارشناس هم آدرس غلط می دادند که سالخوردگی جمعیت هیچ اشکالی ندارد.

علیئی با بیان این که نرخ فرزندآوری در ایران به ۱.۶۷ رسیده و نزدیک به دایره تله قرار گرفته اظهار داشت: ما باید سیاست های جمعیتی را خصوصاً از نظر اجتماعی و فرهنگی فرهنگ سازی و اجرائی نماییم و نتایج سالخوردگی جمعیت را برای خانواده ها تبیین نماییم.

این استاد دانشگاه اشاره کرد: اگر نرخ باروری را با روند ادامه دهیم بطور قطع در سال ۱۴۱۵ نرخ جمعیت کشورمان از صفر هم عبور می کند و به زیر صفر خواهد رسید.

وی درمورد تجربه کشورهایی که در حوزه جمعیتی وضعیتی مشابه ایران دارند اظهار داشت: روند باروری در کشورهایی مانند ژاپن، ایتالیا و کل کشورهای اروپایی زیر خط جانشینی قرار دارد و برای این موضوهع برنامه ریزی و هزینه می کنند. مثلاً کشور فرانسه که در یک دوره ۱۰ ساله با هزینه بسیار بالا و اختصاص ۴.۷ دهم تولید ناخالص ملی برای اصلاح جمعیت، نرخ موالید را موقتا به ۲.۰۱ صدم درصد افزایش داد که البته باز هم موفق به حفظ این نرخ نشد.

علیئی که در یک برنامه رادیویی صحبت میکرد، پرداخت دائمی مشوق های اقتصادی و حمایت های مالی مانند معافیت مالیاتی، مسکن ارزان و پرداخت یارانه نقدی در دوران حاملگی و شیردهی را همچون سیاست های این کشورها برای افزایش فرزندآوری عنوان نمود و اضافه کرد: برخی کشورها برای خانواده های پرجمعیت حتی تورهای گردشگری هم برگزار می کنند.

عضو گروه جمعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی با اعلان اینکه بیشتر سریال ها و رسانه ها در بیست سال اخیر در امتداد تشویق مردم به تجرد و فرزندان کمتر اقدام نمودند اظهار داشت: اخیراً این مساله الزام شده که سیاست های افزایش جمعیت در برنامه ها و سریالها لحاظ شود.

استاد دانشگاه سهم عوامل اقتصادی را در کاهش نرخ فرزندآوری پایین تر از عوامل فرهنگی و اجتماعی دانست و اظهار داشت: افزایش درآمد خانواده ها و اشتغالزایی الزاماً منجر به فرزندآوری نخواهد شد چونکه اگر اینطور بود الان غربی ها بیشتر از الان صاحب فرزند بودند پس با اهمیت تر از همه این مسائل، گفتمان سازی ترویج فرزندآوری درون خانواده هاست. به عبارت دیگر دولت در گام نخست باید تسهیلاتی را فراهم آورد تا خانواده ها دغدغه های اولیه اقتصادی را نداشته باشند و بعد هم در این مورد بصورت کاملاً جدی فرهنگ سازی کند.



1400/03/07
23:47:40
5.0 / 5
1133
تگهای خبر: تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
بازی اندروید