بازی اندروید

اهمیت واكنش قاطعانه خانواده به اعتیاد فرزند

اهمیت واكنش قاطعانه خانواده به اعتیاد فرزند

به گزارش بازی اندروید عضو تیم تخصصی مشاوره ازدواج و زوج انجمن ازدواج و خانواده کشور، درباره دلیلهای روانشناختی کاهش سن مصرف مواد اعتیاد آور به دوره نوجوانی، اظهار داشت: عمده ترین دلیل کاهش سن مصرف مواد اعتیاد آور به دوران نوجوانی به عامل ˮسرایتˮ و ˮسرمشق گیریˮ از دیگران معطوف می شود. در حقیقت محیط اعتیاد پرور تمایل به اعتیاد را افزایش داده و نوجوان برای پذیرفته شدن در محیط، رسیدن به رهایی، رسیدن به جذابیت و شادمانی های ظاهری به مصرف مواد اعتیاد آور روی می آورد.


دکتر امیر لطفی حقیقت در گفت و گو با ایسنا، به بیان دلیلهای روانشناختی کاهش سن مصرف مواد اعتیاد آور پرداخت و اظهار نمود: متاسفانه در وضعیت فعلی خرید مواد اعتیادآور از خرید یک کتاب آسان تر است و این امر نشان دهنده این است که ساختار اجتماعی و انتظامی کشور نیازمند بازسازی و ترمیم جدی است.
وی با تاکید بر نقش خانواده ها در گرایش فرزندان به مواد اعتیادآور افزود: بخش قابل توجه اتفاقات مثبت و منفی که در زندگی فرزندان روی می دهد به محیط، تربیت، ژنتیک و وضعیت "ناهشیارانه" آنها باز می گردد. در حقیقت خانواده محور اصلی تربیت افراد است. بدین جهت اساسا مواضع خانواده، سبک فرزندپروری والدین، راهبردهای مقابله ای خانواده، مهارت های حل مساله درون خانواده، اراده و سیستم و ساختار و انسجام خانواده اصلی مولفه ها در گرایش فرزندان به مواد اعتیادآور شمرده می شود.

قدرتمندی ساختار درون خانواده مانع بزرگ گرایش فرزندان به اعتیاد
این دکترای مشاوره معتقد می باشد که تا هر میزان شرایط محیطی را برای گرایش فرزندان به مصرف مواد اعتیاد آور مناسب تلقی کنیم؛ قدرتمندی ساختار درون خانواده و تربیت منظم و عقلانی فرزندان مانعی بزرگ در مقابل گرایش فرزندان به مصرف مواد است.
لطفی اضافه کرد: خانواده هایی که فرزندان خودرا در حالت رها شدگی محض، سرکوب گری و محدودنگری های شدید، عدم اعتماد و توجه به فرزندان و یا خودمرکز بینی جدی پرورش می دهند؛ زمینه گرایش فرزندان به گروه های منفی را فراهم می کنند. اصلی ترین فاکتور گرایش افراد به اعتیاد نیز "الگو گیری" و "سرمشق گیری" از دیگران است بطوریکه فرد برای دیده شدن در گروه های اجتماعی به اعتیاد روی می آورد.
بگفته این پژوهشگر روان درمانی فراتشخیصی، عدم وجود اتصالات عاطفی درون خانواده ها، وجود راهبردهای غلط مقابله ای در برخورد با مسائل استرس زا، اعتماد بیش از حد به فرزندان و رها کردن آنها، اعتماد بیش از حد به دیگران و محیط همچون شاخصهای پر خطر زمینه ساز گرایش فرزندان به مصرف مواد اعتیاد آور است. خانواده ها باید از قالب مدیریتی و ساختار منسجم و کاملا به روز شده ای برای حفظ سلامت فرزندان برخوردار باشند.

زمینه گرایش به مواد اعتیادآور در بعضی شخصیت ها
این عضو تیم تخصصی مشاوره ازدواج و زوج انجمن ازدواج و خانواده کشور، با اشاره به تاثیر خاصیت های شخصیتی بر گرایش افراد برای مصرف مواد اعتیاد آور، اشاره کرد: زمینه گرایش به مواد اعتیاد آور در افراد دارای شخصیت ضد اجتماعی، شخصیت ضد اجتماعی فرم، شخصیت مرزی، افراد دارای افکار عجیب و یا افرادی که از دوران کودکی دلبستگی نا ایمن با والدین خود داشته و از نظر عاطفی نتوانستند با والدین ارتباط صحیحی برقرار کنند؛ بیشتر است.
این دکترای مشاوره معتقد می باشد که زمینه گرایش به مصرف مواد اعتیاد آور در افرادی که با اختلافات شدید خانوادگی مواجه بودند و یا در دوران کودکی تحقیر شده و اجازه ابراز وجود به آنها داده نشده است و عزت نفس پایینی دارند نیز بیشتر است. در حقیقت حتی "تکانه های رفتاری" دوران کودکی در این گرایش اثر گذار است که تمامی عوامل یاد شده به سبک تربیتی و محیط جغرافیایی زندگی افراد معطوف می شود.

اهمیت واکنش قاطعانه خانواده به اعتیاد فرزند
لطفی با تاکید بر این که خانواده ها باید با قاطعانه ترین شکل ممکن نسبت به اعتیاد فرزندان خود واکنش نشان دهند، اشاره کرد: نکته حائز اهمیت این است که هیچ رفتار اعتیادگونه ای خود به خود حل نمی گردد و خانواده ها باید به کمک روان درمانگران سیستمی و زوج درمانگران سیستمی و مراکز ترک اعتیاد به بازسازی ساختار خانواده و سیستم معیوب خانواده بپردازند چونکه اگر قاطعیت و جدیت در خانواده ها نباشد مشکل اعتیاد فرزندان حل نخواهد شد.
این پژوهشگر روان درمانی فراتشخیصی اشاره کرد: برخورد قاطعانه و شدت عمل با اعتیاد فرزندان به مفهوم تحقیر آنها نیست و این قاطعیت نباید به برخورد فیزیکی ختم شده و تحقیر آمیز باشد. خانواده ها باید بدانند اگر فرزندشان درگیر اعتیاد شده بطور قطع در قسمتی از کارکرد خانواده اشکالی به وجود آمده است. بدین جهت خانواده ها باید تحت نظر مراکز ترک اعتیاد و با کمک روان درمانگران بطور منطقی با شدت عمل و قاطعیت با اعتیاد فرزند خود مقابله کنند.
این عضو تیم تخصصی مشاوره ازدواج و زوج انجمن ازدواج و خانواده کشور در آخر با اعلان اینکه نمی توان افراد را به اجبار از مصرف مواد اعتیاد آور ترک داد، اشاره کرد: گام اصلی ترک اعتیاد، ترک محیط لذت بخش توسط فرد و قرار گیری تحت نظر مرکز ترک اعتیاد و روانپزشک و روان درمانگران است. اگر این مسیر به درستی و با اراده کامل خانواده صورت گیرد، ترک اعتیاد امکان پذیر است.





منبع:

1400/03/13
23:20:50
5.0 / 5
1260
تگهای خبر: مشاوره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
بازی اندروید