بازی اندروید
دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام كرد

۶۰ تا ۱۰۰هزار معتاد متجاهر در كشور

۶۰ تا ۱۰۰هزار معتاد متجاهر در كشور

به گزارش بازی اندروید دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر برخی اظهارات در خصوص اینكه معتادان كرونا نمی گیرند را رد كرد و اظهار داشت: اتفاقاً معتادین مستعدتر هستند؛ بدلیل این كه مشكلات ریه و زمینه ای دارند بیشتر در معرض صدمه هستند و اگر مبتلا شوند شدت آن بیشتر است.


به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا، سردار اسکندر مومنی با رد برخی اظهارات در خصوص اینکه "معتادان کرونا نمی گیرند"، اظهار داشت: این کاملاً کذب است. روزهای اولی که کرونا آمد پیش از اینکه دانشمندان، محققین بتوانند وجه های کمی از آنرا بشناسند بلافاصله این شایعه را پخش کردند که معتادان کرونا نمی گیرند. این امر بررسی گردید و پشت این قاچاقچیان و باندهای بزرگ بین المللی بودند و از این فرصت ها هر از چند گاهی استفاده می نمایند و در ایام آغازین بلافاصله این شایعه را پخش کردند و متاسفانه در بخشی از نقاط دنیا هم موثر واقع شد، ولی این کذب است. اتفاقاً معتادین مستعدتر هستند؛ بدلیل این که مشکلات ریه و زمینه ای دارند بیشتر در معرض صدمه هستند و اگر مبتلا شوند شدت آن بیشتر است.
وی در پاسخ به سوالی هم که یک کار مشترکی هم با بهزیستی انجام دادید، در روزهای کرونا مبلغ ویژه ای برای رسیدگی به معتادان متجاهر اختصاص دادید، اظهار داشت: بله. یک نگرانی خیلی جدی وجود داشت. آنهایی که متجاهر و خیابانی هستند می توانند ناقل باشند و این ویروس را منتشر و جابجا کنند. در همان روزهای ابتدائی اسفند، علیرغم این که در اعتبارات پیشبینی نشده بود، اواخر سال بود ولی با صرفه جویی در بخش های مختلف و تغییراتی حدوداً ۱۰۰ میلیارد ریال به وزارت بهداشت و هم سازمان بهزیستی برای پیشگیری، مراقبت و کنترل معتادین در مقرها بخصوص معتادین متجاهر در خیابان ها اختصاص داده شد. در واقع باید گفت آمار کم مبتلایان در خیابان ها از معتادین نه به خاطر آن شایعه بلکه به علت این تصمیم جمهوری اسلامی ایران و اقدامات بسیار موثری که دستگاه ها، پلیس، سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت انجام دادند، بوده است.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا این مبلغ برای معتادانی بود که در مقرها نگهداری می شوند یا برای کسانی هم بوده که جایی ندارند و کارتون خوابی می کنند و متجاهر هستند؟ اضافه کرد: در مقرها که احتمال و ریسک کمتری بود، چون مصوب شد معتاد جدیدی گرفته نشود؛ این تصمیم درستی بود، تصمیم وزارت بهداشت بود که ما هم حمایت کردیم چون می توانست فاجعه ایجاد کند. این اقدام معطوف به معتادین خیابانی و متجاهر بود که زیر پل ها و خیابان ها و جاهای دیگر می خوابیدند و تردد داشتند و می توانستند این ویروس را منتشر کنند.
مومنی درباره تعداد معتادان متجاهر در کشور اظهار داشت: حداکثر بین ۶۰ تا ۱۰۰ هزار نفر معتاد متجاهر داریم که حدود ۱۵ هزار نفر در تهران هستند. رتبه های بعدی مشهد، اصفهان و... است. به تناسب جمعیت است. البته مهاجرتی هم در بین اینها وجود دارد مثلاً فصل سرما که نقاط سردسیر وجود دارد به نقاط گرمسیر می روند، یعنی مهاجرت به سمت جنوب می کنند و استان هایی که به ندرت دیده می شوند، مانند شهر تبریز که از نظر ما نمونه است. طبیعتا دولت به تنهایی نمی تواند از عهده این صدمه ها برآید. بسیاری از مراکز نگهداری صفر تا صد توسط سازمان های مردم نهاد است. این جلوه در تبریز بیشتر است و به عبارتی خیرین و سازمان های مردم نهاد کمک می کنند و زمینه های اشتغال را هم فراهم می کنند، چون درمان اولیه و سم زدایی مقدمه کار است؛ پس از آن، اینها باید بتوانند شغل و مهارتی بیاموزند و بعد تولید داشته باشند، اعتماد به نفس در این افراد ایجاد می شود. این تولیدات به فروش می رسد و بخشی از عواید به خودشان می رسد و بعد بیرون آمدند احساس می کنند هم خودشان اعتماد به نفس دارند که به جامعه برگردند و هم جامعه آنها را می پذیرد.
بنابر اعلام روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، وی ادامه داد: برای مثال، خیلی از کالاها را اصناف و خیرین به این افراد سفارش می دهند؛ مثلاً ظروفی که مربوط به کندوی عسل می شود. خیلی از تجار کفش به این افراد سفارش می دهند، برخی وسایل مبلمان و وسایل ورزشی پارک ها را آنجا تولید می کنند. حتی صادر هم می شود البته در قم هم شروع شده و در مراکزی که نگهداری می شود، معتادین پس از صبحانه، تمام استراحتگاه ها بسته می شود و همه می آیند کار می کنند. الان این توسعه پیدا می کند و ما باید به جایی برسیم که بسترهای عملی را برای مشارکت مردم فراهم نماییم.




منبع:

1399/04/21
15:12:59
5.0 / 5
2493
تگهای خبر: تولید , دستگاه , ورزش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
بازی اندروید