بازی اندروید

لزوم خانه تکانی در سیاست های مشارکت اقتصادی زنان

لزوم خانه تکانی در سیاست های مشارکت اقتصادی زنان

به گزارش بازی اندروید معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری دولت دوازدهم با اشاره به اهمیت رویکرد و نگاه قرآنی به اشتغال زنان در سیاست های کلان کشور، اظهار داشت: باید خانه تکانی در رویکرد و سیاست های کلان مشارکت اقتصادی زنان داشته باشیم، خصوصا دولت سیزدهم که رویکرد و نگاهش در راه سیاسی متفاوت با نگاه دولت دوازدهم خواهد بود. باید مشارکت اقتصادی زنان را از دریچه معارف و نگاه قرآن ببینیم و حکومت و دولت باید این فرصت را برای بانوانی که نیاز به اشتغال دارند فراهم آورد و چاره ای جز این نیست.


به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا، معصومه ابتکار در نشست تخصصی ارائه گزارش طرح پژوهشی "بررسی موانع و راهکارهای مشارکت اقتصادی زنان در ایران"، با اشاره به دوگانه هایی که برای اشتغال زنان در فرهنگ وجود دارد، اظهار نمود: حداقل طبق آمار رسمی، مشکلات طلاق هیچ ارتباطی با نرخ مشارکت اقتصادی زنان ندارد. گاهی مطرح می شود اگر زنان شاغل شوند و شغل هایی که وجود دارد را کسب کنند مردان بیکار می شوند؛ در صورتیکه چنین معادله ای وجود ندارد و این برداشت های نادرستی است که گاهی در بحث های اجتماعی و فرهنگی وجود دارد.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری دولت دوازدهم با اعلان اینکه نگاه قرآن به موضوع اشتغال زنان بسیار روشن است، افزود: باید پیش فرض های نادرست را روشن نماییم چونکه این پیش فرض ها ذهنیت و نگاه های نامناسبی برای فعالیت اقتصادی زنان به وجود می آورد. گاهی این فرض مطرح بود که اشتغال زنان به خانواده لطمه می زند درحالی که نگاه نسل امروز به این مساله متفاوت می باشد و اگر ما فقط با نگاه محدود کننده و ممنوعیت با این مساله مواجه شویم ممکنست مسیر درستی پیش گرفته نشود. اگر مشوق هایی برای اشتعال زنان در کنار مسئولیت خانوادگی فراهم نماییم آن وقت انطباق خوبی برای اشتغال زنان فراهم نموده ایم که دولت دوازدهم در این راستا کوشش کرد.
ابتکار با انتقاد از میزان درستی آمار موجود در زمینه اشتغال زنان، اشاره کرد: ما آمار جمع آوری شده توسط مرکز آمار در زمینه اشتغال زنان خصوصاً در زمینه اشتغالهای غیر رسمی را "دقیق" نمی دانیم. مشکلات ثبتی در این آمارها وجود دارد. در این راستا درباره اشتغال زنان و نحوه جمع آوری آمارها نشست های تخصصی با مرکز آمار داشتیم و پیشنهاد تشکیل کارگروه آمار زنان را ارائه دادیم که انشالله در شورای آمار مطرح شود و کمیته بخشی آمار در معاونت تشکیل گردد.
وی با اشاره به مشکلاتی که در زمینه ثبت آمار مربوط به اشتغال زنان وجود دارد، تصریح کرد: گاهی ممکنست به سبب برخی مسائل فرهنگی و اجتماعی موجود، خانم ها نتوانند در پرسشنامه ها و یا مواجهه با پرسشگر آماری پاسخ های درستی دهند. نظیر همان سوالی که پرسیده می شد "شما شاغل اید یا خانه دار؟"، در صورتیکه این سوال غلط است. خانه داری خود شغل شمرده می شود.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری دولت دوازدهم، با اعلان اینکه معاونت زنان دولت دوازدهم "پژوهش" را مبنای کار خود برای سیاستگذاری و برنامه ریزی قرار داد، افزود: موضوع مشارکت اقتصای زنان یکی از محورهای مورد توجه از شروع انقلاب بوده و تفاوت دیدگاه ها دراین زمینه نیز همیشه بوده است. اگر مبنای نگاه خودرا دراین زمینه نگاه قرآنی قرار دهیم درمی یابیم که طبق نگاه قرآن برای مردان و زنان نصیبی از آنچه بدست می آورند قرار داده شده است و هیچ تفاوتی بین زن و مرد و هیچ تبعیضی بین زن و مرد در آیات قرآن وجود ندارد و تاکید قرآن بر "انسان" و نه "جنسیت" است. حتی در بعضی آیات این که زنان استقلال اقتصادی دارند را در سیطره مردان چه بعنوان همسر و چه بعنوان پدر قرار ندارد و اختیارش بر عهده زنان است و بااینکه در نگرش فرهنگی و اجتماعی این امر متفاوت می باشد اما همین نگاه قرآن را در فقه نیز می بینیم.
ابتکار اضافه کرد: گاهی در مورد فعالیت اقتصادی زنان گرفتار خلط مبحث می شویم که در این راستا تحقیقات می توانند به ما کمک کنند. ما فرض می نماییم زنان شاغل کمتر به خانواده می رسند و دوگانه اشتغال و خانواده را ایجاد می نماییم. در صورتیکه اگر شرایط برای فعالیت اجتماعی و اشتغال زنان و حمایت لازم برای خانواده و کودکان فراهم گردد، زنان می توانند هر دو (اشتغال و خانواده) را پیش ببرند. این امر خصوصاً با نقش پذیری مردان در مسئولیت های خانه که نیازمند تغییر رویکرد دارد می تواند محقق شود.
به گفته ی ایشان، بااینکه زنان از نظر شرعی مسئولیتی در تامین معیشت خانواده ندارند اما عملا دراین زمینه ایفای نقش می کنند چونکه در وضعیت فعلی زن و مرد هردو برای تامین نیازها کار می کنند.
وی با اشاره به دوگانه هایی نظیر اشتغال زنان و سن ازدواج، اشتغال زنان و طلاق، اشتغال زنان و فرزندآوی و اشتغال زنان و تحصیل، اشاره کرد: این دوگانه ها گاهی اوقات مطلق دیده شده و ابعاد مختلف آن دیده نمی گردد. جامعه باید ازدواج را تسهیل کند تا دختران مجبور نباشند میان ازدواج و اشتغال، ازدواج و تحصیل و ازدواج و فرزندآوری یکی را انتخاب کنند. در این راستا دولت دوازدهم ۹ ماه مرخصی بعد از زایمان را برای زنان شاغل تامین کرد. مشکلات موجود در این مرخصی ها با پیگیری معاونت و مصوبه دولت حل و تمام زنان شاغل می توانند این ۹ ماه مرخصی بعد از زایمان را مطالبه کنند. این اتفاق مهم دولت دوازدهم بود. همین طور دولت دوازدهم پیشنهاد دارد مشوق هایی برای فرزندآوری در قانون بودجه دیده شود که در قانون بودجه ۱۴۰۰ مشوقی در وام مسکن برای فرزند سوم پیش بینی شد که حمایت مهمی است.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری دولت دوازدهم، در بخش دیگر سخنان خود تصریح کرد: مطابق با پنجره جامع اطلاعات ایرانیان وزارت رفاه، حدود چهار و نیم میلیون زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد و ما بحث جدی در رابطه با اشتغال این زنان داریم. در دولت یازدهم و دوازدهم الگوسازی برای اشتغال زنان سرپرست خانوار انجام شد. ما در دولت دوازدهم دو الگو موفق در ایجاد کسب وکار پایدار برای زنان ایجاد کردیم که یک الگو به مناطق حاشیه ای و دیگری به مشاغل نوین خانگی زنان معطوف می شود.
وی با اعلان اینکه انطباق مشاغل خانگی زنان با فعالیت اقتصادی آنها موضوعی مهم می باشد، اظهار داشت: مشاغل خانگی برای زنان از خانه قابل مدیریت و اداره است و زنان با تسلط بر خانواده و فرزندان می توانند کار اقتصادی را دنبال کنند تا دوگانه اشتغال و کار اقتصادی و خانواده پیش نیاید. با دسترسی گسترده به فضای نوین روز به روز این شرایط بهتر می شود، البته به شرطی که ما این را ببینیم و به سمت محدودیت کسب وکار در فضای مجازی نرویم که لطمه جدی به مشاغل بر بستر فضای مجازی وارد میکند. در این راستا رسما با آقای قالیباف مکاتبه کردیم که محدودیت فضای مجازی در طرح صیانت برای زنان زیادی که دارای کسب وکار در فضای مجازی می باشند و معاونت در توسعه کسب وکار آنها نقش آفرینی کرده است مساله مهمی است. دولت سیزدهم باید به آن توجه کند تا لطمه و آسیبی نزند.
ابتکار در بخش دیگر سخنان خود این را هم اظهار داشت که حدود ۴۱ درصد از کارکنان بخش کلان دولت زنان هستند و از نظر استخدام به غیر از استخدام نیروهای مسلح، دولت دوازدهم تبعیض خاصی برای استخدام زنان نداشته است.
معاون امور زنان و خانواده دولت دوازدهم معتقد می باشد که دولت دوازدهم فرصت هایی را برای توان افزایی و تربیت و ارتقاء مدیران زن داشته است و با رویکرد دولت دوازدهم زمینه برای انتخاب مدیران زن برقرار شد و "پله" به "پله" شاهد افزایش نسبت مدیران زن به کل مدیران بودیم.
وی با اشاره به آخرین گزارش ها درباره انتصاب مدیران زن در دولت دوازدهم، اظهار داشت: طبق آخرین گزارشها ۲۵.۲ درصد مدیران از بین زنان و برمبنای شایستگی منصوب شدند. در سطح معاون وزیر ۱۰۰ زن و در سطح معاون استاندار ۱۶ زن و برای اولین بار در سطح سفیر، پنج زن در دولت دوازدهم داشتیم. سطح تحصیلات کارکنان زن بیشتر از آقایان بوده است.
ابتکار در بخش دیگر سخنان خود به اسناد ارتقاء وضعیت زنان و خانواده مصوب در ۳۱ استان کشور نیز اشاره نمود و اضافه کرد: هدف این اسناد تحقق عدالت جنسیتی بود و برنامه اجرائی هر کدام در شورای برنامه ریزی ۳۱ استان به تصویب رسید. یکی از محورهای اسناد ارتقاء وضعیت زنان و خانواده "مشارکت اقتصادی زنان" است که برای آن برنامه نتیجه محور پیش بینی و عملیاتی شده است. اینها رصد و پایش شده که اولویت آن با زنان نیازمند اشتغال و جویای کار است. همین طور در این راستا طرح ها و برنامه های مختلفی با سایر دستگاهها داشتیم.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری در دولت دوازدهم، با اشاره به طرح "کمند" (کار، مهارت، نوآوری دختران دانشجو)، توضیح داد: همچون مهم ترین طرح این معاونت در دولت دوازدهم با سایر دستگاهها طرح "کمند" بود که در حدود ۵۰ دانشگاه و بیش از ۱۶ استان اجرا شد. دختران دانشجو ترم آخر ایده خودرا برای اشتغال به نتیجه می رسانند و حتی تسهیلاتی برای آنها برقرار شد که به جهت دهی دختران فارع التحصیل سرگردان در ادامه مسیر خود کمک کرد.




منبع:

1400/06/07
13:17:10
5.0 / 5
1379
تگهای خبر: اطلاعات , دستگاه , فضای مجازی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
بازی اندروید