بازی اندروید

پرسش هایی درباره ی یک دیدار سینمایی زیر سایه سیاست

پرسش هایی درباره ی یک دیدار سینمایی زیر سایه سیاست

بازی اندروید: رئیس سازمان سینمایی ایران به همراه چند نفر از مدیرانش بتازگی با یک هیئت از اتحادیه سینماگران مردمی روسیه دیداری داشت که در آن علاوه بر مذاکرات برای همکاریهای سینمایی، به نکته هایی اشاره شده که اتفاق های خوبی است اما پرسش هایی هم به همراه دارد که مهم به نظر می رسد؛ به خصوص آنکه این دیدار بااینکه سینمایی بوده اما برخی اظهارنظرها، آنرا از سایه سنگین سیاست دور نکرده است.


به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا، محمد خزاعی - رئیس سازمان سینمایی - چند روز قبل با هیئت سینمای روسیه، در محل این سازمان در تهران دیداری داشت که در آن ضمن اشاره ی درست به جایگاه ادبیات داستانی و آثار نمایشی روسیه در ایران تاکید کرد، «وظیفه ماست در زمینه سینما، دو کشور را به هم نزدیک کنیم؛ چونکه سینما تاثیرگذارترین زبان دنیا برای نزدیکی کشورها و ملت هاست.»
در این دیدار نماینده هیئت روسی هم به دو پروژه مهم و بین المللی سینمایی کشورش اشاره کرده که شامل "آکادمی سینمایی اوراسیا" و "پروژه فرهنگی خزر" می شود و گفته، برای برنامه اول حتی حمایت رییس جمهور روسیه (ولادیمیر پوتین) و دولت های اروراسیا هم جذب شده است و دراین زمینه برای همکاری با ایران هم اشتیاق زیادی وجود دارد.
دیدار نمایندگان سازمان سینمایی ایران با نمایندگان کشور روسیه بااینکه در ادامه ی دیگر دیدارهای مسئولان سینمای ایران با چند کشور همسایه در ماه های گذشته محسوب می شود، اما باتوجه به سابقه ی تولیدات سینمایی روسیه در طول سال ها و نیز جایگاه و حاشیه های سیاسی این کشور در دنیا، از منظری دیگر مهم و قابل توجه است. ضمن این که نکاتی در این دیدار - که گزارش آن از طرف روابط عمومی سازمان سینمایی انتشار یافته - وجود دارد که پرسش هایی را مطرح می کند و ایسنا ضمن طرح آنها آمادگی دارد که در گفت وگویی با رئیس سازمان سینمایی، جزییات بیشتری را از تفاهم های سینمایی انجام شده با کشورهای مختلف همچون روسیه -که خیلی وقت ها خبرهای آنها فقط در همان حد انعقاد تفاهم نامه می ماند - منتشر کند.
یکی از نکات قابل تأمل در جلسه، این است که محمد خزاعی گفته: «غرب بدنبال منزوی کردن سینمای ایران و روسیه است». البته سینمای ایران همین امسال در سه جشنواره مهم برلین، کن و ونیز حضور قابل توجهی داشت و جایزه های مهمی هم از جشنواره های کارلووی واری، تالین، توکیو و بوسان گرفت ولی روسیه در یک سال قبل به سبب جنگ با اوکراین، از حضور در خیلی از رویدادهای مهم سینمایی دنیا منع شد و سؤال اینجاست که استراتژی سازمان سینمایی برای عبور از این پروژه انزوا دقیقا چیست؟
رئیس سازمان سینمایی در این دیدار همین طور اظهار امیدواری کرده «از وجوه مشترک دو کشور برای مطرح شدن در سطح بین الملل و تبدیل به مرجعیت فرهنگی سینمایی استفاده گردد تا با تبادل تجارب بین ایران و کشورهای همسو، به مرجعیت بزرگ سینمایی تبدیل شویم». برای این اتفاق بزرگ، پرسش هایی درباره ی جزییات و برنامه مورد نظر متناسب با هدف بزرگ وجود دارد؛ همچون این که مرجعیت سینمایی در مقابل چه چیزی، با چه هدفی و با کدام جنس سینما مقرر است انجام شود؟ آیا برنامه ریزی مشخصی برای برون رفت از شرایط فعلی سینما در ایران بعد از لطمه های همه گیری کرونا و ناآرامی هایی که رخ داده، وجود دارد که قابلیت مرجعیت سینمایی در سطح بین الملل هم داشته باشد؟ این پرسش از آن جهت اهمیت دارد که در ماه های اخیر باتوجه به اتفاق های پیش آمده، نگرانی هایی از طرف کارشناسان نسبت به آینده ی سینما در ایران عنوان شد که هم مسئله ی تولیدات سینمایی و عرضه آنها را دربرمی گرفت و هم معیشت اهالی و دست اندرکاران سینما را.
نکته ی دیگر اینکه گفته شده، مقرر است «دبیرخانه کارگروه فیلمسازان کشورهای عضو شانگهای ایجاد شود.» در گزارش سازمان سینمایی اشاره نشده که این کارگروه دقیقاً مقرر است چه کاری انجام دهد. اگر بحث اصلی بر سر تولیدات مشترک و عرضه فیلم باشد، بد نیست یک گزارش رسمی از تمام وعده هایی که در طول بیش از ۱۵ سال قبل از طرف مقامات سینمایی برای تولید، اکران و همکاریهای مشترک بین ایران و کشورهای مختلف همچون چین داده شده، منتشر شود که چند درصد به سرانجام رسید و موفقیت آمیز بوده است.
دراین زمینه همین طور روسیه از اجرای دو پروژه بین المللی صحبت کرده که نقش و جایگاه ایران در آن به درستی معلوم نیست. نماینده روسیه از یک پروژه فرهنگی در خزر صحبت و اشاره کرده که اطلاع نداشته این ایده در ایران نیز مورد بحث است. گذشته از این که ما در تمام این سال ها در زمینه خزر عملا هیچ اقدام یا برنامه ریزی برای فعالیت در عرصه سینما نداشته ایم، این پرسش مطرح است، چگونه مقرر است همانطور که مقام ارشد اداره ی سینماگران روسیه گفته، جایزه آکادمی اوراسیا، با وجود تحریم های روسیه و انزوایی که در این دیدار به آن اشاره شده، در حد اسکار جلوه کند؟
پرسش اصلی دیگر این که منابع مالی این پروژه ها و همکاریهای مشترک از چه طریقی و با چه ضمانتی تامین می شود تا مانند برخی پروژه های عمرانی، نیمه کاره رها نشود؟




منبع:

1401/10/10
10:34:35
5.0 / 5
475
تگهای خبر: بدن , تولید , ضمانت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
بازی اندروید