بازی اندروید
بسته اخبار علمی و دانشگاهی

از 856 بار مارگزیدگی یک تعمیرکار آمریکایی تا باکتری رفیق باز

از 856 بار مارگزیدگی یک تعمیرکار آمریکایی تا باکتری رفیق باز

بازی اندروید: سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز شنبه، 13 اردیبهشت ماه 1404 میزبان اخبار گوناگونی در عرصه هایی همچون علم، پژوهش، فضا، دانش بنیان ها، فناوری، هوش مصنوعی و دانشگاهی بود که در اینجا می خواهیم نگاهی به خلاصه ای از این اخبار بیندازیم.


به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه می خواهیم مروری داشته باشیم بر اخبار انتشار یافته امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها می توانید بر روی تیتر آبی رنگ خبر کلیک کنید.
«چت جی پی تی» برای کاربران ایرانی بدون فیلترشکن باز شد
گزارش های تعدادی کاربران ایرانی نشان می دهند که «چت جی پی تی» هم اکنون بدون نیاز به فیلترشکن کار می کند.
تهیه همبرگر به سبک ایستگاه فضایی بین المللی
شاید فکر کنید درست کردن یک وعده غذایی با هر چیزی که در آشپزخانه دارید سخت باشد، اما تصور کنید که انجام این کار در فضا چقدر می تواند مشکل تر باشد. یک فضانورد ناسا بتازگی با به اشتراک گذاشتن دستور پخت یک «برگر رنجر» که با بهره گیری از اقلام موجود در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) تهیه شده بود، مهارت های آشپزی خودرا به نمایش گذاشت.
هشدار بنیان گذار اینستاگرام درباره ی چت بات های هوش مصنوعی
بنیان گذار اینستاگرام هشدار داد که چت بات های هوش مصنوعی بیش از کارآمد بودن تلاش می کنند که با تشویق کاربران به پرسیدن سؤالات بیشتر، آنها را درگیر خود کنند.
همکاری «اپل» و «آنتروپیک» در ساخت یک پلت فرم کدنویسی هوش مصنوعی
شرکت های «اپل» و «آنتروپیک» برای ساخت یک نرم افزار کدنویسی با یکدیگر همکاری می کنند که از هوش مصنوعی مولد بمنظور نوشتن، ویرایش و بررسی کد برای برنامه نویسی بهره می برد.
قلب می تواند ۴۵ سال پیرتر از سن واقعی فرد باشد!
تعدادی از پژوهشگران کشف کرده اند که قلب های افرادی که با بیماری هایی همچون چاقی مفرط، دیابت و فشار خون بالا دست وپنجه نرم می کنند، می تواند تا ۴۵ سال از سن واقعی شان پیرتر باشد.
این باکتری بدون دوستانش می میرد!
مشخص شده که باکتری ها نسخه های مخصوص به خودرا از ساختارهای اجتماعی دارند و از آنجائیکه نخستین شواهد فسیلی از حیات در سیاره ما در حقیقت باکتریایی بوده است، مطالعه نحوه زندگی باکتری ها در کنار هم ممکنست به میکروبیولوژیست ها کمک نماید تا بفهمند که حیات در زمین مدت ها پیش چگونه شروع شده است و این روزی، ممکنست به ما در کشف حیات در سیارات دیگر کمک نماید.
کمک مردی که ۸۵۶ بار توسط مارها گزیده شده به توسعه یک پادزهر جهانی
یک تعمیرکار خودرو های سنگین از ویسکانسین آمریکا در طول ۱۸ سال قبل صدها بار توسط مارهای سمی مختلف، گزیده و حالا در مقابل خیلی از سم های مارها مقاوم شده است. حال دانشمندان می خواهند از خون او برای توسعه یک پادزهر جهانی مقابل سم مارها بهره گیرند.
«دارپا» یک فضاپیما را برای پیدا کردن آب به ماه می فرستد
«دارپا» بدنبال یک شرکت خصوصی برای ساخت فضاپیمایی است که بتواند به دور ماه بچرخد و به جست وجوی آب در آن بپردازد.
ظرفی که برای نگهداری از غذا نور فرابنفش ساطع می کند
نور فرابنفش به خاطر توانایی اش در از بین بردن میکروب ها، همچون میکروب هایی که موجب فساد غذا می شوند، شناخته می شود و این در شرایطی است که بطور معمول هیچ نور فرابنفشی به عنوان نگهدارنده غذا در یخچال های ما وجود ندارد و الان یک دستگاه جدید برای تغییر این شرایط عرضه شده است.
پروژه «دروازه قمری» ناسا لغو می شود!
با عنایت به این که بودجه پیشنهادی کاخ سفید برای ناسا با کاهش قابل توجهی همراه شده است، کارشناسان تخمین می زنند که پروژه ایستگاه فضایی «دروازه قمری» ناسا ​​لغو شود.
قمر «تایتان» بر فراز سیاره زحل
عکس روز ناسا قمر «تایتان» را بر فراز سیاره زحل از دید فضاپیمای «کاسینی» نشان میدهد.
ابداع یک «پلیمر خودترمیم» برای صیانت از ماهواره ها در مقابل زباله های فضایی
دانشمندان موفق به کشف خواص جدیدی از پلیمرها شدند که می تواند در صیانت از فضاپیماها بسیار مؤثر باشد.
ساخت دستگاه همگن ساز فراصوتی برای لابراتوار ها و صنایع از طرف دانش بنیان ها
یکی از شرکت های دانش بنیان موفق به طراحی و ساخت انواع دستگاه های هموژنایزر التراسونیک با توان، حجم و فرکانس های مختلف در داخل کشور شده است که با بهره بردن از قطعات با کیفیت داخلی، توان رقابت با نمونه های خارجی را دارد.
حرکت جهاددانشگاهی به طرف صادرات فناوری/از روبرو شدن با تحریم ها تا رقابت در سطح بین المللی
سرپرست معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی اظهار داشت: جهاددانشگاهی حال بدنبال فراتر رفتن از خودکفایی و حرکت به سوی صادرات فناوری است و نمایشگاه EXPO ۲۰۲۵ را فرصتی طلایی می داند.
ثبت دو زلزله به بزرگای ۵ و ۲.۵ در رشتخوار استان خراسان رضوی/بلداجی با دو زلزله لرزید
در هفته گذشته در رشتخوار استان خراسان رضوی زلزله ای به بزرگای ۵ و ۲.۵ رخ داد، ضمن آنکه بلداجی استان چهارمحال و بختیاری با زمینلرزه های به بزرگای ۳.۸ و ۲.۸ لرزید.
بررسی پرونده های متقاضیان جذب هیأت علمی دانشگاه ها/ ۱۵ اردیبهشت؛ شروع نخستین فراخوان «طرح جهت» در سال جاری
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از انتشار نخستین فراخوان جذب دانش آموختگان برتر به عنوان هیات علمی دانشگاه ها بوسیله طرح جهت امسال در تاریخ ۱۵ اردیبهشت آگاهی داد و اظهار کرد: متقاضیان از ۱۵ اردیبهشت تا پایان ماه فرصت ثبت نام در این فراخوان را دارند.
به دنبال مرجعیت علمی در عرصه پژوهش و فناوری هستیم
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اعلان اینکه در پژوهش و فناوری بدنبال مرجعیت علمی هستیم، اظهار داشت: پژوهش باید منجر به محصول، اشتغال و ثروت آفرینی شود و ما را در راه توسعه سوق دهد.
زمان فراخوان شانزدهمین جشنواره بین المللی فارابی تمدید شد
زمان دریافت آثار دوره شانزدهم جشنواره بین المللی فارابی، تا ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ تمدید گردید.
سامانه دریافت گزارشات مردمی کنکور راه اندازی شد
روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور در اطلاعیه خود توضیح داده است که این سازمان در امتداد تحقق مشارکت عمومی در تحقق «کنکور سالم، دانشگاه بالنده، جامعه پیشرو» مبادرت به راه اندازی سامانه دریافت گزارشات مردمی درباره ی آزمون های سراسری کرده است.
کارت آزمون دستیاری پزشکی فردا منتشر می شود
کارت ورود به جلسه پنجاه و دومین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی سال ۱۴۰۴ فردا منتشر می شود.
هوش مصنوعی با شبیه سازی ضربان قلب ابزارهای تشخیص «جعل عمیق» را دور می زند!
محققانی که بدنبال کشف جعل عمیق یا دیپ فیک ها بودند، مدت ها به یک روش تشخیصی به ظاهر بی عیب و نقص متکی بودند و آن این بود که هوش مصنوعی نمی توانست تغییرات ظریف در رنگ پوست را که ناشی از نبض افراد است، جعل کند. این قطعیت حال از بین رفته است، برای اینکه دانشمندان کشف کرده اند که جعل های عمیق مدرن سهوا الگوهای ضربان قلب را از ویدیو های منبع خود حفظ می کنند و موجب می شوند که معتبرترین ابزارهای تشخیص ما ناگهان به گزینه هایی غیرقابل اعتماد تبدیل شوند. به نظر می آید این همزادهای دیجیتالی ما، بتازگی قادر به شبیه سازی نبض شده اند.
تمرکز چهارمین کنگره «وانا» بر پزشکی بازساختی و سلول های بنیادی است
دبیر علمی چهارمین کنگره بین المللی «وانا» اظهار داشت: در چهارمین دوره کنگره بین المللی «وانا»، تمرکز ویژه ای بر علوم نوین پزشکی بازساختی و سلول های بنیادی شده است.
بررسی راهکارهای توسعه فعالیت شرکت های خلاق و دانش بنیان در کشور آلمان
نشست تخصصی «انتقال تجربه در پشتیبانی از ایده های نوآورانه صنایع خلاق در کشور آلمان» توسط پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی انجام شد.
الگوی بازبینی سهمیه های کنکور به رییس جمهور ارسال شد/مدل منصفانه ای از سهمیه ها را پیشنهاد کردیم
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره ی آخرین وضعیت سهمیه های کنکور سراسری اظهار داشت: ادراک و تصوری که از سهمیه وجود دارد، خیلی بالاتر از واقعیت است؛ ضمن این که رییس جمهور فرمان داده است که در وزارت علوم طرحی برای بازبینی سهمیه ها آماده نماییم. سهمیه ها نیز تنها سهمیه ایثارگری نیست. انواع مختلفی سهمیه به مناسبت های مختلفی که در کشور رخ داده، به وجود آمده است.
آغاز هفته خوابگاه های وزارت علوم از امروز
هفته خوابگاه های دانشگاه ها و موسسات وابسته به وزارت علوم از امروز، ۱۳ اردیبهشت ماه جاری شروع می شود و به مدت یک هفته ادامه دارد.
هوش مصنوعی «گوگل» در ارزیابی ایمنی امتیاز پایینی گرفت
نتایج آزمایش داخلی «گوگل» نشان می دهند مدل هوش مصنوعی این شرکت که بتازگی پخش شده، در بعضی از ارزیابی های ایمنی نسبت به مدل پیشین خود امتیاز پایین تری را به دست آورده است.
تلخی ها و شیرینی های زندگی خوابگاهی مهندسان آینده
زندگی در خوابگاه آسان نیست تجربه فضای جدید همیشه با دغدغه ها، مشکلات و هیجان هایی همراه بوده است، دل تنگی و دوری از خانواده، زندگی با هم اتاقی هایی با فرهنگ هایی متفاوت، آشپزی، شستن لباس، شب نشینی های طولانی و خریدهای دسته جمعی همگی همچون اوقات تلخ و شیرین این سبک زندگی است.
بررسی راهکارهای نوین درمان بیماریهای سخت درمان در اولین «کنگره سلول درمانی و ژن درمانی»
اولین کنگره «سلول درمانی و ژن درمانی» با هدف بررسی راهکارهای نوین درمان بیماریهای سخت درمان خصوصاً سرطان به همت و میزبانی پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی انجام شد.
دانشجویان از رفتار و منش شهید سردار سلیمانی الگو بگیرند
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اعلان اینکه دانشجویان باید از رفتار و منش شهید سردار سلیمانی الگو بگیرند، اظهار داشت: در دوران دانشجویی باید در اخلاق و فرهنگ، نمونه و الگو باشید؛ چونکه محیط تحصیل فرصتی تکرار نشدنی است و نباید بی تفاوت از کنار مسایل عبور کرد.
نیروگاه خورشیدی ۴۰ کیلوواتی در بام معاونت علمی ریاست جمهوری فعال می شود
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در امتداد تکلیف دولت به دستگاه های اجرائی بر اساس حرکت به طرف خودتأمینی انرژی الکتریکی و ترویج فرهنگ بکارگیری انرژی های تجدیدپذیر و پاک، نیروگاه خورشیدی ۴۰ کیلوواتی را با بهره گیری از پنل های پیشرفته شرکت دانش بنیان ایرانی در پشت بام ساختمان اصلی خود راه اندازی کرده است.
افزایش سقف حمایتی بنیاد ملی علم از طرح های پژوهشی تا ۳۰۰ میلیون تومان/اعتبار ۴۳۰ میلیاردی برای ۱۶۰۰ طرح مصوب
رییس بنیاد ملی علم ایران با اشاره به برنامه های حمایتی بنیاد در سال ۱۴۰۴، اظهار کرد: ۲۰ درصد از حمایت ها بصورت مستمر در طول سال ارائه می شود و ۸۰ درصد بوسیله فراخوان های موضوعی است.
تأثیر سبک زندگی بر معماری مسکن در کلان شهرها
زندگی شهری امروز با سرعت و سبک جدیدی درحال تغییر است؛ تغییراتی که حتی شکل و کاربرد خانه ها را هم دگرگون کرده است. حالا خانه فقط یک سرپناه نیست، بلکه بازتابی از سبک زندگی افراد است.
رویداد روز جهانی مالکیت فکری ۲۰۲۵ برگزار می شود
با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی، رویدادی تخصصی با محوریت اقتصاد، گردشگری و تکنولوژی های جدید در صنعت موسیقی، فردا یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ در سالن جابربن حیان دانشگاه تربیت مدرس برگزار می گردد.
راهکارهایی برای استقلال مالی فدراسیون های ورزشی
در سالیان اخیر، موضوع خودکفایی مالی فدراسیون های ورزشی به یکی از دغدغه های اصلی مسئولان ورزش تبدیل گشته است. بسیاری معتقدند وابستگی بیش از اندازه به بودجه های دولتی می تواند لطمه های جدی به رشد و توسعه ورزش حرفه ای وارد کند.
راه اندازی ایستگاه دریافت کننده داده های ماهواره ای هواشناسی در پایگاه فضایی ماهدشت
با همکاری سازمان فضایی ایران و اپسکو ایستگاه دریافت کننده داده های ماهواره ای هواشناسی در پایگاه فضایی ماهدشت افتتاح شد.
تربیت ذهن های خلاق در مدارس سمپاد/ پژوهش برای زندگی
مدارس استعدادهای درخشان، تنها ماموریت آموزش علمی ندارند؛ بلکه در راه تربیت دانش آموزانی جامع نگر و اثرگذار نیز گام برمی دارند. دبیرستان دخترانه فرزانگان با برگزاری مسابقات پژوهشی بدنبال رشد، فرهنگ و خلاقیت در کنار هم است.
شاهد افزایش تعداد دانشجویان شاهد و ایثارگر در دانشگاه ها هستیم
رییس سازمان امور دانشجویان با اعلان اینکه شاهد افزایش تعداد دانشجویان شاهد و ایثارگر در دانشگاه های کشور هستیم، اظهار داشت: میزان پذیرش دانشجویان شاهد نسبت به سال قبل رشد بیشتری داشته است.



منبع:

1404/02/14
10:03:20
5.0 / 5
58
تگهای خبر: آموزش , اپل , الكتریكی , اینستاگرام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
لینک دوستان بازی اندروید
بازی اندروید