بازی اندروید: بگفته پژوهشگران پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی، طبق تحلیل داده های ثبت شده طی 10 سال اخیر، فعالیت لرزه ای در شرق تهران بمراتب چشم گیرتر از غرب آنست. این مساله می تواند هشداری برای احتمال انباشت انرژی و وقوع زلزله در غرب تهران نیز باشد.
به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا، دکتر محمد تاتار، استاد پژوهشکده زلزله شناسی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله امروز در نشست تخصصی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله که با عنوان «بررسی خطر زلزله در شهر کرج باتوجه به رخدادهای زلزله های اخیر در استان البرز» برگزار گردید، با تأکید بر فعال بودن گسل های اطراف و درون تهران اظهار داشت: انرژی لرزه ای آزاد شده در مناطق شمالی کشور همچون البرز، شمال غرب و شمال شرق، بمراتب بیش از دیگر نقاط ایران است؛ هرچند تعداد زمینلرزه ها در زاگرس بیشتر است، اما زلزله های شمالی به سبب آزادسازی انرژی بالا مخرب ترند.
وی با اشاره به مطالعات انجام شده از تهران تا کرج، اظهار داشت: بررسی ها نشان میدهد این محدوده به شدت در محاصره گسل های اصلی و فعال قرار دارد. این گسل ها، هم در اطراف تهران و هم درون شهر پراکنده اند، بااینکه اطلاعات ما از هندسه دقیق گسل های داخل شهر هنوز کامل نیست.
این متخصص لرزه نگاری با اشاره به زلزله تاریخی سال ۹۵۸ میلادی در طالقان با بزرگای ۷.۷ و همین طور زمینلرزه های سالیان ۱۶۶۵ و ۱۸۳۰ روی گسل مشا با بزرگای ۶.۵ و ۷.۱، اضافه کرد: سابقه تاریخی وقوع زلزله های شدید در این منطقه، یکی از نشانه های جدی برای احتمال بروز زلزله ای بالای ۷ در تهران است. مهم ترین زمین لرزه ثبت شده در این منطقه، زلزله سال ۱۹۶۲ در بویین زهرا بوده است.
تاتار با اشاره به پوشش نسبتاً خوب دستگاه های لرزه نگاری در البرز مرکزی، اظهار داشت: حدود ۲۰ تا ۲۲ ایستگاه دائمی در منطقه وجود دارد که بیشتر آنها تهران را پوشش می دهند. همین طور شبکه ای از ایستگاه های موقت نیز طی پروژه های بین المللی با دانشگاه هایی همچون کمبریج و ژوزف فوریه فرانسه در مناطق مختلف همچون بین تهران و فیروزکوه نصب شده اند. این داده ها در کنار ایستگاه های شتاب نگاری جدید به ما کمک کرده اند تا بتوانیم تحلیل جامعی از لرزه خیزی منطقه تهران ارائه دهیم.
استاد پژوهشکده زلزله شناسی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با تحلیل داده های ثبت شده طی ۱۰ سال اخیر، اظهار داشت: فعالیت لرزه ای در شرق تهران بمراتب چشم گیرتر از غرب آنست. این مساله می تواند هشداری برای احتمال انباشت انرژی و وقوع زلزله در غرب تهران نیز باشد.
به گفته ی ایشان، در دو دهه گذشته، با وجود وقوع زلزله های گوناگون کوچک، تنها ۱۲ زمینلرزه با بزرگای بالاتر از ۴ در این منطقه ثبت شده که تنها دو مورد از آنها بالای ۵ بوده اند. این دو شامل زلزله سال ۱۳۹۶ ملارد و زلزله سال ۱۳۹۹ در محدوده مرکزی گسل مشا هستند که هر دو در تهران به شدت احساس شدند.
تاتار با اشاره به زلزله های اخیر شرق تهران، اظهار داشت: زلزله ۳ شهریور ۱۳۹۴ در محدوده فیروزکوه و زلزله اردیبهشت ۱۳۹۹ در بخش مرکزی گسل مشا، نگرانی های زیادی ایجاد کردند. در هر دو مورد، پس لرزه های مختلفی ثبت گردید که نشان از فعال بودن گسل ها دارد. این پس لرزه ها توسط شبکه لرزه نگاری کشوری ثبت و تحلیل شده اند.
وی افزود: برخلاف تصور اولیه که زلزله اردیبهشت ۱۳۹۹ به گسل فیروزکوه نسبت داده شده بود، تحلیل های دقیق تر نشان داد که این زمینلرزه مربوط به بخش شرقی گسل سرخه حصار بوده است؛ گسلی با مؤلفه نرمال و ساختار کششی. این زلزله با بزرگای ۵.۱، شدیدترین زمینلرزه چند دهه اخیر در شرق تهران شمرده می شود و پس لرزه های زیادی را به همراه داشت.
تاتار اشاره کرد: برای ارزیابی دقیق تر خطر زمینلرزه در تهران، باید هندسه گسل های فعال با بهره گیری از داده های دقیق ایستگاه های دائم و موقت بازسازی و تحلیل شوند. هم اکنون، به سبب ضعف پوشش ایستگاه های لرزه نگاری در جنوب تهران، اطلاعات دقیقی از هندسه گسل ها در این ناحیه در دست نیست و این یک ضعف اساسی برای ارزیابی دقیق خطر زمینلرزه شمرده می شود.
منبع: games-android.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب