به گزارش بازی اندروید وزیر بهداشت با اشاره به شرایط بوجود آمده تحت تأثیر انتشار كرونا و افسردگی ناشی از آن، از هنرمندان خواست تا در زدودن جو خشونت، افزایش جو مهرورزی و به تصویر كشیدن حماسه مدافعان سلامت كمك كنند.
به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا، دکتر سعید نمکی در نشست تعدادی از هنرمندان، جانبازان و ایثارگران به مناسبت حماسه ۹ آبان، اظهار داشت: من همیشه زمانیکه می خواهم از هنر صحبت کنم، می گویم بعضی می گویند هنر زبان زیبای گفت وگوی لطافت هاست، اما من می گویم هنر زبان گفتمان عشق و عاشقی است. آنچه که هنر می آفریند، جز عشق و عاشقی چیز دیگری نیست.
وی اضافه کرد: گروهی از هنرمندان در برج عاج می نشینند و گروهی هم مانند شما این توفیق را پیدا می کنند که در کنار مردم باشند. اینکه عزیزی مانند پرویز پرستویی جاودانه در ذهن مردم می ماند، به این علت است که همواره در کنار مردم بوده است. چه در پشت دوربین، چه در روبروی دوربین و چه در صحنه سینما و چه در کنار مردم. من هم از روز نخستی که زاده شدم خداوند مرا برای روزهای سخت خلق کرد. یادم است که نخستین روزهای دفاع مقدس در کنار بچه های خوزستان بودم. امروز سالروز اسارت شهید تندگویان هم هست که در هفته پس از اسارت شهید تندگویان در همان محور آبادان-مشهد با یک مینی بوسی از بچه های جهاد داشتیم راه را اشتباه می رفتیم که ناگهان دیدم که یک لامپ روشن و خاموش شد، گفتم بایستید صدای فریاد می آید، رفتیم و دیدیم که یک راننده کمپرسی است که گفت دارید به سمت سنگر دشمن می روید. این توفیق را داشتم که از همان روزهای سخت در کنار مردم عزیز سرزمینم باشم. در سیل و زلزله و حالا هم در اینجا.
نمکی افزود: روزهای اولی که آمدیم با گرفتاری های سیلاب های سنگین در 25 استان و سیلاب های بسیار وحشتناک در شش استان مواجه شدیم. من هیچ روزی از تعطیلات نوروز را در خانه و زندگی ام نبودم و از 9 استان بازدید کردم که افتخاری کسب شد. در خوزستان لاشه های زیاد گاومیش در باطلاق ها بود، هوا هم گرم شده بود اما ما یک مورد اپیدمی نداشتیم. آقای هملمن که مسئول بهداشت جهانی در ایران هستند در پاسخ به اینکه آیا ایران می تواند در اوج تحریم ها موج کرونا را مدیریت کند، گفت ایران که توانست سیلاب ها را بدون یک مورد اپیدمی مدیریت کند، حتما می تواند کرونا را هم مدیریت کند. در دوران سیلاب ها دو مورد اسهال خونی در خوزستان گزارش شد که بلافاصله دنبال کردیم و مشکل رفع شد.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه بعد هم مسائلی مانند آنفلوآنزایH1N1، چند میلیون زائر اربعین و 90 هزار از افرادی که از افغانستان و پاکستان آمدند و با خودشان انواعی از بیماری ها را آوردند و...، اما خداوند لطف کرد و توانستیم این مسائل را با لطف خدا و همت مردم جمع نماییم.
نمکی تصریح کرد: همشهری ام سهراب می گفت "من قطاری دیدم که سیاست می برد و چه خالی می رفت". من هیچگاه سوار قطار سیاست نشدم و تحت تأثیر هیچ تفکر و اندیشه ای هم جز عشق مردم نبوده ام. پدرم راننده کامیون بود و مادرم قالیباف و خودم را به هیچ قطب قدرتی گره نزدم و وام دار احدی جز مردم سرزمینم نیستم. واقعا فکر می کنم هنوز نتوانستم آنچه را که دلم می خواهد برای شرافت و بلندمرتبگی این مردم انجام دهم. به هر شهری که می روم ابتدا به مزار شهدا می روم و می گویم فقط از شما خجالت می کشم که روز قیامت نتوانم پاسخگوی عظمتی باشم که شما خلق کردید.
وی با اشاره به اینکه من خاک پای ملت ایران و آماده هرگونه جان فشانی برای ماندگاری یک نظام بزرگ هستم، اظهار داشت: همیشه هم گفتم که من وزیر بهداشت مردم این سرزمینم. من وزیر بهداشت همه آدم های راست، چپ، شیعه و سنی، کلیمی و بی دین و حتی زندانی محکوم به اعدام هستم. خودم را متعهد به پاسداری از سلامت همه مردم این سرزمین می دانم، نه قشر و گروهی خاص.
نمکی با اشاره به حضور هنرمندان در این جلسه، اظهار داشت: من پای شما را می بوسم، امروز اینجا را منور کردید. هنرمندانی که در کنار مردم بودند و هنر آفریدند، همیشه در تمام تاریخ این سرزمین حق بزرگی به گردن مردم این سرزمین دارند. وقتی شاهنامه فردوسی را ورق می زنید می بینید که چه بزرگمردی در حق ادبیات این سرزمین شد. از جنبه های مختلف وقتی سعدی، حافظ، مولانا، تاریخ سینما و... را ورق می زنید، سرشار از افتخار است. وقتی تاریخ سینمای دفاع مقدس را مطالعه می کنید، یک رویکرد بسیار جدید و ممتاز در سینمای ایران است. آنچه که سینمای ایران در تاریخ دفاع مقدس خلق کرد، چه در حوزه فیلم مستند و چه فیلم داستانی، یک دگرگونی عظیم در عرصه سینمای ملی ما ایجاد کرد. چونکه چاشنی آن عشق را به همراه داشت. صحنه هایی را ایجاد کرد که جزو عاشقانه ترین صحنه های حقیقی عشق ورزی بود و صحنه های راستین بدون روتوش بود.
وی با اشاره به اینکه سینمای دفاع مقدس فصلی نو در سینمای وطن ما خلق کرد و علیرغم کم مهری ها و کاستی ها، سینمای دفاع مقدس به یک مدل و روش بدل شد، اظهار داشت: معتقدم که هنر، زبان گفتمان عشق است و هنرمند، لطیف ترین عاشق روی زمین. امروز از اینکه میزبان این روح های لطیف هستم، بر خودم می بالم و قدردانی شما از این سرباز کوچک نظام سلامت، دلگرمی بزرگی است.
نمکی افزود: بعنوان برادر کوچکی که این عرصه را اداره می کنم و در ایام بسیار سختی که در این حوزه ما گذشت، تصور می کنم تفاوتی که ما در این دفاع با دفاع مقدس داشتیم این بود که دفاع مقدس خط را می شناختیم، اما اینجا اصلا خط مقدم نمی شناسیم. کسی را که با عشق و مهر کنار ما نشسته بود، بمب ویروس بود و خودمان خبر نداشتیم و این میدان بسیار گسترده بود و این آلودگی بسیار دامن گیر شده بود. شب های زیادی بیدار نشسته ام و می نشینم و تا بامداد با بیمارستان ها در ارتباط هستیم. در همین خوزستان در همه گیری اخیر دیدم که تخت های آبادان دارد پر می شود، بیماران را شبانه مدیریت می کردیم. گاهی اوقات خودم هم حیرت می کنم که خدایا این چه انرژی بود که عطا کردی.
وی اضافه کرد: به هر حال روزهای بسیار سختی بر بچه های ما گذشت. در عین حال در این روزها در اوج تنهایی بودیم. یعنی شنا کردن در یک اقیانوس پر تلاطم با دست های بسته. در ایام اول اگر می خواستیم چند ماسک برای پرسنل بیاوریم، همه راه ها را می بستند. شب تا بامداد خوشحال بودیم که به عمان رسید و از عمان به کشور می رسد، اما نمی رسید. در عین حال در اوج تحریم های ناجوانمردانه در این طرف هم زبان گفتمان مشترک در درون سرزمین خودمان هم نداشتیم. برخی آنقدر این طوفان را نسیم ملایم فرض کرده بودند که توجیه آن کار را سخت می کرد و برخی باور نمی کردند. یک روز در هیات دولت عصبانی شدم در ایام اول بهمن ماه و گفتم تا زمانیکه این آتش بر نیستان این مملکت نیفتد و خانواده های خودمان مبتلا نشوند، متوجه نمی شویم. ما و همکاران مان روزهای تنهایی غم انگیزی را گذراندیم.
نمکی اظهار داشت: البته صادقانه می گویم که در کنار این روزهای غم انگیز، نسیم های بهاری فرح بخش را هم داشتیم که یکی از آنها ملازمت و دلجویی اصحاب هنر بود که واقعا با لطافت، ظرافت و زیبایی در کنار ما بودند. بچه های جبهه و جنگ، نیروهای مسلح و مردم با ما بودند. این سرمایه اجتماعی و احیای یک سرمایه اجتماعی بی بدیل بود. این سرمایه بی بدیل اجتماعی که به صحنه آمد و نشان داد که کشوری که برای ماسک و لباس ایمنی و ونتیلاتور التماس می کند، طی دو ماه به تولیدکننده بزرگ این موارد و در نهایت به صادرکننده این مواد و تجهیزات بدل شده است. ما تا پیش از ورود ویروس خودمان را آماده کرده و سنگرآرایی کردیم و دیدیم که حتی یک نفر از مردم پشت در هیچ بیمارستانی سرگردان نشد.
وی افزود: در اوج کرونا در خوزستان که موج سنگینی بود، یک بیمار پشت در هیچ بیمارستانی نماند. ما به هیچ بیماری نگفتیم که چون نداری وارد بیمارستان نشو. حتی هزاران افغانستانی بدون کارت را مجانی معالجه کردیم. به هیچکس نگفتیم از آنجایی که سن بالا داری، مجبورم ونتیلاتور را به فرد جوان تر بدهم. این افتخاراتی است که عاشقانه برای جمهوری اسلامی خلق شد و من معتقدم که گرچه امکانات داشتیم، اما آنچه ما را سرافراز پیش برد، عشق مردم و کارکنانی است که به صحنه آمدند. پرستاری که 11 ماه کارانه نگرفته بود، اما به صحنه آمد. ما اخیرا داریم، معوقات پرستاران را پس از مدت ها طلبی که داشتند، می پردازیم.
وزیر بهداشت اظهار داشت: بعنوان یک برادر کوچک از این جمع ارجمند انتظار داریم که اولا امروز مردم از تکرار گفتمان گذشته خسته اند. هم اکنون ما مردم نسبتا افسرده ای داریم. واقعا روان های پریشان می تواند مشکلات جامعه را رقم بزند. به هر حال دلمردگی و افسردگی جزئی از زندگی مردم ما شده، حتی پیش از کرونا. ما در طول سال های گذشته کمتر لحظه های فرحبخش و نشاط آور را برای مردم مان فراهم کردیم. طنزهایمان هم بیشتر مبتذل بوده تا طنز نشاط آور مثبت. امروز جامعه با عنایت به این انزوا و ایزولاسیون و فاصله گذاری، مواجه می باشد و اصحاب هنر در لطافت این شرایط زمخت می توانند کمک زیادی انجام دهند. زبان هنر می تواند زمختی ها را به نرمی بدل کند. صدا و سیمای ما گرچه تلاش می کند، اما کسری هایی چه در متریال و چه در محتوا دارد. این بحثهایی است که تقاضا می کنم اصحاب هنر به صحنه بیایند.
نمکی با اشاره به اینکه کودکان ما هم اکنون دارند مهرگریزی را تمرین می کنند، اظهار داشت: یعنی کودکی که با همه وجود به آغوش پدربزرگ و مادربزرگ می رفته، بدون اینکه بداند کرونا یعنی چه، در دو متری گرم ترین آغوش او را می کشیم و این برای ذهنش یک عنصر خطرناک می شود. استقرار این حالت دارد کودکان ما را بیمار می کند. این مهر گریزی و عدم تشکیل جمع های صمیمی یک بحث بسیار مهم روانی است که هنرمندان می توانند در این حوزه صحنه آفرینی کنند.
وی تصریح کرد: همینطور در زمینه به تصویر کشیدن این حماسه بسیار بی بدیل در زمانی که عده ای در همین شرایط سخت پول پارو می کردند، اما همکارانم در بیمارستان ها رنج جارو می کردند. عده ای در هوای لطیف زیر دستگاههای خنک کننده لمیده بودند، اما همکارانم بر سینه بیمار خمیده بودند و داشتند با ویروس گرفتار و مبتلا می شدند. خلق این حماسه در تصویرها شامل سینما و به یاد ماندن آنها در نوشته ها که خودم کتابی در زمینه روزهای سخت کرونا خواهم نوشت، بسیار موثر است. اینکه هنرمندان بتوانند در زدودن جو خشونت، افزایش جو مهرورزی و به تصویر کشیدن این حماسه بزرگ و ماندگار در تاریخ سرزمینی که امکان دارد هر دو قرن یکبار با چنین اتفاقی مواجه شود، بسیار مهم می باشد.
نمکی اظهار داشت: از اینکه عشق و مهر به ما تزریق کردید، سپاسگزاریم. از دل هنرمند جز عشق و مهر درنمی آید. همیشه به مدیران نظام می گویم که هنرمند را باید نواخت، نباید زد. همه ما داریم با عشق در این دنیای پر از کم مهری و در سرزمین بلاخیز کنار هم با عشق کار می نماییم.
به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا، امروز، همزمان با حماسه 9 آبان و سالروز نخستین شکست عراق در آبادان و با حضور تعدادی از هنرمندان، جانبازان و ایثارگران، هشتمین تندیس شهید دریاقلی سورانی به نمایندگی از مدافعان سلامت به وزیر بهداشت اهدا شد.
شهید "دریاقلی سورانی"، اوراق فروشی در حاشیه آبادان بود که 9 آبان 1359 و در جریان حمله متجاوزانه رژیم بعثی عراق به ایران و بعد از اشغال خرمشهر، در منطقه کوی ذوالفقاری شهر آبادان به صورت اتفاقی متوجه تحرکات شبانه سربازان عراقی و عبور آنها از رودخانه بهمنشیر برای حمله غافلگیر کننده و اشغال این شهر شد. او به سرعت با دوچرخه اش مسیر طولانی (حدود 9 کیلومتری) را تا مرکز شهر رکاب زد و با فریادهایش، مردم و مدافعان آبادان را از ماجرای نفوذ و توطئه دشمن آگاه کرد.
به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا، پرویز پرستویی-بازیگر سینما هم در این جلسه خطاب به وزیر بهداشت اظهار داشت: من مدت هاست ناظر بر حرکت های انسان دوستانه شما هستم. در زمان خوب، اما مقطع سختی وارد عرصه شدید. شما در یک جنگ نابرابر قرار دارید. فکر می کنم اکنون در جنگ جهانی سوم هستیم و در جنگ نابرابر با یک ویروس نامرئی قرار داریم. روزانه شاهد آن هستیم که شماری از هموطنان مان جان خویش را از دست می دهد.
پرستویی اظهار داشت: ما هنرمندان در دوران های سخت مانند دفاع مقدس، هنگام بروز سیل و زلزله یا شیوع بیماری کرونا باید تلاش نماییم تا با هنر بتوانیم روحیه مردم را بهبود بخشیم.
وی اضافه کرد: یکی از اهداف اصلی ما این بود به کودکان کرونایی روحیه بدهیم و در این دوران به مناطق محروم سر بزنیم و کمک حال مردمی باشیم که شغل و آذوقه ندارند، ما فکر کردیم در این شرایط بعنوان سینماگر چه کاری می توانیم انجام دهیم. از این فرصت استفاده می کنم و از همه مدافعان سلامت تشکر می کنم. من در دوران هشت سال دفاع مقدس شاهد بودم چه پزشکان و پرستارانی گمنام شهید شدند.
پرستویی اظهار داشت: هر روز از دید ملت ایران شما فرمانده جنگ نابرابر با دشمن نامرئی هستید و ما در پشت خط در کنار شما هستیم و در فضای مجازی از مردم خواسته ایم که کرونا را جدی بگیرند. اینکه بعضی می گویند من که مبتلا نشده ام و کرونا را جدی نگرفتم، سبب شده است که آمارها بالا برود و شما در هیات دولت مجبور شدید محدودیت اعمال و جریمه تعیین کنید. شما بارها تذکر داده اید برخی ها گوش می دهند و برخی گوش نمی کنند اما شاید برخی جاها باید قاطعانه اعمال محدودیت و عمل کنید.
طرح غول چراغ جادو در بخش کودکان کرونایی
حبیب احمد زاده -نویسنده و پژوهشگر برتر دفاع مقدس هم در ادامه این نشست اظهار داشت: امروز ما که سرگرم امور هنر هستیم، باید برای آرامش روحی و روانی مردم تلاش نماییم. بر همین مبنا مسابقه کتاب خوانی دفاع مقدس را طراحی کردیم و از کتاب دا و کتاب های این چنینی کمک گرفتیم.
احمدزاده اضافه کرد: کودکان کرونایی از نظر روحی و روانی گرفتار مشکل می شوند؛ چون که باید دور از خانواده باشند و پرستاران و پزشکان را با لباس های عجیب می بینند. بر این اساس قرار شد که کارتون غول چراغ جادو برای کودک پخش شود. برخی بازیگران هم با برخی بیماران کرونایی تماس برقرار کردند و به بیماران روحیه دادند.
۱۸۰۰ میلیارد تومان صدمه کرونا به حوزه سینما
به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا، منوچهر شهسواری-رییس خانه سینما هم در این جلسه، اظهار نمود: در دوران کرونا بیشتر از ۱۸۰۰ میلیارد تومان صدمه مالی به حوزه هنر تحمیل شد. باید توجه داشت که هنر عرضه فعالیت ها و خلاقیت های فردی است و در جایی مثل سینما این امور فردی متبلور می شود.
شهسواری افزود: جهان امروز جهان روایت هاست و روایت ها گاهی مورد توجه قرار نمی گیرد و بعد از گذشت زمان و حتی در نسل های بعد ارزش پیدا می کند. امیدوارم که روزگار تلخ تر از اینها نشود. در این شرایط باید توجه داشت که جدل های بیهوده سیاسی بی انتها راه به جایی نمی برد و خوشحالیم وزیر بهداشت از این جدل ها دور است، حقایق جامعه ایران وقتی گفته شود، راهکار برای حل آن هم پیدا خواهد شد.
باید با کرونا زندگی کرد
به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا، سردار مکی یازع - از فرماندهان و جانبازان آبادان هم اظهار داشت: مردم در آبادان با جنگ زندگی کردند و الان هم باید با کرونا زندگی کرده و در عین حال نکات بهداشتی را هم رعایت کرد. کرونا هم جنگی است که به دنیا تحمیل شده است. ما اعلام می نماییم مثل یک سرباز در همه عرصه ها کنار مدافعان سلامت هستیم.
سردار مکی یازع افزود: ما به نیابت از هنرمندان آمده ایم به وزیر بهداشت و مدافعان سلامت خدا قوت بگوییم. ما با بضاعت اندکی که داشته ایم و بدون هیچ حمایت نهادی و کاملا مردم نهاد مسابقه کتاب خوانی در یک بیمارستان هر استان برگزار نماییم و ۷۰ کتاب در این مسابقه قرار گرفت.
وی اضافه کرد: ما اگر بتوانیم ستاد جمع آوری خاطرات مدافعان سلامت و مجاهدت های آنان را راه اندازی نماییم، کاری ماندگار خواهد شد و ما هم آماده هستیم همکاری نماییم. امیدواریم با تلاش مدافعان سلامت و همیاری مردم ویروس منحوس کرونا ریشه کن شود.
منبع: games-android.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب