بازی اندروید: از سال 1392 تاکنون، هرساله اعتباراتی برای بیمه درمان اعتیاد کشور به تصویب می رسد و این درحالیست که میزان جذب اعتبارات در سالهای مختلف بسیار پایین بوده است؛ حتی اعتبارات مربوط به بیمه درمان اعتیاد در سال 98 از سرفصل اعتبارات بیمه سلامت حذف شد و در سال 1399 باردیگر برقرار و ردیف بودجه ای آن در ردیف اعتبارات بیمه سلامت لحاظ شد، اما حالا طبق گفته مدیرکل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر میزان اعتبار بیمه درمان اعتیاد برای سال 1400، 75 میلیارد تومان است و مقرر شده که امسال تمامی مراکز درمان و کاهش لطمه دولتی بطور مستقیم با سازمان بیمه سلامت قرارداد داشته باشند.
رضا تویسرکان منش- مدیرکل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وضعیت پوشش بیمه ای درمان اعتیاد طی سالهای اخیر در کشور بیان کرد: بر طبق تبصره ۲ ماده ۱۵ قانون مبارزه با مواد مخدر دولت مکلف است تا تمامی خدمات درمان و کاهش لطمه را در بیمه های پایه لحاظ و هر ساله اعتبارات آنرا تامین کند اما در عمل در اعتبارات مصوب کشور از سال ۱۳۹۲ اعتباری برای بیمه درمان اعتیاد در نظر گرفته شد که ارقام آن در سالهای مختلف متفاوت می باشد.
وی اظهار داشت: طی چند سال قبل میزان جذب اعتبارات بیمه درمان اعتیاد بسیار پایین بود، به طوریکه در سال ۱۳۹۳، ۱۵ درصد از میزان اعتبارات و در سال ۱۳۹۴، ۱۶ درصد از اعتبارات جذب شد؛ در حقیقت مبلغی برای بیمه درمان تصویب، در بودجه کل کشور لحاظ و به سازمان بیمه سلامت ابلاغ می شد، اما به دلایلی جذب نمی شد، به طوریکه در سال ۱۳۹۸ میزان جذب اعتبارات درمان اعتیاد به صفر رسید. با تلاش ها و پیگیری های ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال ۱۳۹۹ اعتبار درمان اعتیاد احیا شد و در سال ۱۳۹۹ اعتباری به میزان ۵۰ میلیارد تومان به تصویب رسید.
تویسرکان منش افزود: بررسی های انجام شده در ماه های گذشته روند نگران کننده ای را از میزان جذب این منابع نشان می دهد، در این راستا جلسات مختلفی برگزار و با استان های مختلف مکاتباتی درباب چرایی جذب نشدن این اعتبارات صورت گرفت. درنهایت مجموعه ای از دلیلهای به دست آمد و بر روی آنها کار کردیم و بر اساس گزارش به دست آمده از دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت و سازمان بیمه سلامت، خبر خوش این است که تا امروز بخش قابل توجهی از این ۵۰ میلیارد تومان جذب شده است؛ جلسه ۷۸ و ۷۹ کمیته درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر بطور ویژه به موضوع بیمه درمان اعتیاد اختصاص یافت و در جلسه ۷۸ همه ذی نفعان همچون دکتر رضوی- دبیر و رئیس دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت نیز حضور داشتند؛ در نتیجه اجرای مصوبات این جلسه طی دو ماه گذشته بخش عمده اعتبارات بیمه درمان اعتیاد سال ۱۳۹۹ را جذب کردیم.
اعتبار بیمه درمان اعتیاد در سال ۱۴۰۰، به ۷۵ میلیارد تومان افزایش یافت
مدیرکل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه میزان اعتبار بیمه درمان اعتیاد برای سال ۱۴۰۰ به ۷۵ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد، اضافه کرد: میزان افزایش این اعتبار بسیار عالی و رقم قابل توجهی است.
ثبت بیش از ۲۰ هزار کد یونیک برای معتادان متجاهر
ایشان سپس به مشکلات معتادان متجاهر دراین زمینه اشاره نمود و اظهار داشت: خیلی از معتادان غیرمتجاهر که اغلب دارای شغل و درمان داوطلبانه هستند، بیمه پایه دارند و از بیمه پایه خود (چه برای بیماری و چه برای درمان اعتیاد) استفاده می نمایند، اما بطور کلی معتادان متجاهر افرادی هستند که عمدتاً بیمه نیستند. زمانی که توسط دولت مصوب شد که معتادان متجاهر بیمه شوند، ما با مشکل نداشتن هویت معتادان متجاهر مواجه شدیم. درنهایت قرار بر این شد که این افراد بوسیله مشخصات بیومتریک و اسکن عنبیه شناسایی شوند. در این راستا ستاد مبارزه با مواد مخدر بودجه ای را تخصیص داد و مراکز جمع آوری سازمان بهزیستی به تدریج به دستگاه اسکنر عنبیه تجهیز شدند و تا امروز بیش از ۲۰ هزار رکورد ثبت و کد یونیک برای افراد تعیین شده است.
تویسرکان منش تصریح کرد: برای سال ۱۴۰۰ مصوبه جلسه ۱۴۱ ستاد نیز این است که این مساله (اسکن عنبیه) به همه مراکز و همه معتادان گسترش پیدا کند و به تدریج با اتصال این سامانه به سازمان ثبت احوال، برای معتادان اسناد هویتی صادر شود تا مشکلی نداشته باشند، اما در حال حاضر با کدی که توسط سازمان بهزیستی صادر می شود، معتادان می توانند از خدمات بیمه ای بهره مند شوند.
مدیرکل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به سوالی در خصوص میزان پوشش بیمه ای درمان اعتیاد برای معتادان در سال ۱۳۹۹ اظهار نمود: در سال ۱۳۹۹ حدود ۴۰ هزار نفر از بیمه درمان اعتیاد استفاده کردند و بیش از ۲۵۹ مرکز در سراسر کشور قرارداد بیمه ای دارند.
قرارداد تمامی مراکز درمان و کاهش لطمه دولتی با سازمان بیمه سلامت
وی با اشاره به اینکه می خواهیم تا پوشش بیمه ای را به حداکثر برسانیم، اضافه کرد: در مصوبه شماره ۸ جلسه ۷۹ کمیته درمان مقرر شده است که برای سال ۱۴۰۰ تمامی مراکز درمان و کاهش لطمه دولتی شامل سازمان بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی بطور مستقیم و اجبارا با سازمان بیمه سلامت قرارداد داشته باشند، بدین سبب می خواهیم پوشش صددرصدی در مراکز دولتی ایجاد شود و برای بخش خصوصی نیز مشوق بگذاریم، به این معنا که در تلاشیم تا امسال سهمیه دارو، تعداد بیماران، شیفت های کاری شان و... تمهیداتی ایجاد شود که بخش خصوصی نیز داوطلبانه با بیمه قرارداد ببندد.
تویسرکان منش تصریح کرد: هدف گذاری ما این است که همه مراکز دولتی و تمامی افرادی که از خدمات دولتی استفاده می نمایند بیمه شوند و همین طور با استفاده از سیستم های مشوق مراکز خصوصی نیز به تدریج تحت پوشش بیمه اعتیاد قرار گیرند؛ در صورتیکه این اتفاق رخ دهد پیش بینی می شود اعتبار موردنیاز بمراتب بیشتر باشد. طی سالهای گذشته حدود ۱۵ درصد از اعتبار جذب می شد و این نشان دهنده این است که بر روی موضوعات به خوبی کار نمی شد و پولی که باید هزینه می شد به خزانه برمی گشت، اما امسال با کار جهادی که انجام شد موانع رفع خواهد شد و اگر بتوانیم به تدریج کار را پیش ببریم شاید اعتبارات چهار تا پنج برابری هم کافی نباشد.
افزایش قیمت مواد مخدر و هجوم معتادان به سمت مراکز درمانی
مدیرکل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه هم اکنون باتوجه به وضعیت اقتصادی و افزایش قیمت مواد مخدر، هجوم به سمت مراکز درمان و کاهش لطمه بالا رفته است، اظهار داشت: طبیعتا در سال آینده تعرفه ها و قیمت دارو افزایش می یابد و راه نجات، «پوشش بیمه ای» است. بیمه درباب افراد بی بضاعت عمده خدمات را تا ۹۰ درصد هزینه ها و درباب افراد عادی تا ۷۰ درصد خدمات سرپایی و ۹۰ درصد بستری را پوشش می دهد.
منبع: games-android.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب