بازی اندروید

درخواست از دولت سیزدهم برای توجه به سلامت روان مردم

درخواست از دولت سیزدهم برای توجه به سلامت روان مردم

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور ضمن درخواست از نامزدهای سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری برای اعلام برنامه مشخص خود در زمینه سلامت روان مردم؛ تشکیل «کمیته مقابله با عوارض روانی کرونا» را مهم ترین مطالبه این سازمان از دولت سیزدهم دانست.


دکتر محمد حاتمی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به پاندمی کووید ۱۹ و لزوم توجه به سلامت روان مردم، اظهار نمود: مهم ترین درخواست ما از دولت سیزدهم تشکیل کمیته مقابله با عوارض روانی کرونا در ستاد ملی مقابله با کرونا است.

وی افزود: متاسفانه هم اکنون مساله سلامت روان کشور متولی ندارد در صورتیکه انجام اقداماتی نظیر تهیه پیوست های سلامت روان، غربالگری و یا افزایش تاب آوری سلامت روان همگی نیازمند یک متولی است تا مسئولیت کمیته مقابله با عوارض روانی کرونا را برعهده گیرد و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور آماده بر عهده گرفتن این مسئولیت است.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با اعلان اینکه از دولت بعدی می خواهم حرف ما را بشنود، اضافه کرد: بارها تشکیل این کمیته را از دولت دوازدهم خواهان شدیم اما محقق نشد این در حالیست که در دوران پسا کرونا نرخ اختلالات روانی و لطمه های اجتماعی بطور قطع بالا رفته و وضعیت روانی در دوران پساکرونا از شرایط فعلی نیز بدتر می شود چونکه فشارها کمتر شده و مردم متوجه خلاء های خود می شوند بطوریکه سلامت روان در آن زمان مساله اصلی کشور می شود.

حاتمی با اشاره به فشارهای روانی از دست دادن شغل، از دست دادن عزیزان و قرنطینه که متاثر از پاندمی کووید ۱۹ است، اشاره کرد: از نامزدهای ریاست جمهوری درخواست دارم در مناظره های خود بطور مشخص اعلام کنند که برای سلامت روان مردم چه برنامه هایی دارند. متاسفانه این روزها تنها درباره سلامت جسم صحبت می شود و سلامت روان مساله ای حاشیه ای تلقی می شود.

وی با اعلان اینکه قانون برنامه هفتم توسعه در مجلس شورای اسلامی درحال نگارش است و اساسا عملکرد دولت آینده متاثر از همین برنامه خواهد بود، اظهار نمود: از نمایندگان مجلس می خواهم در تدوین این قانون برنامه بحث بیمه های پایه و تکمیلی را برای خدمات مشاوره و روانشناسی در نظر بگیرند. مردم در وضعیت فعلی نمی توانند از خدمات روانشناسی و مشاوره استفاده کنند چونکه نرخ تعرفه خدمات بالا است و اقشار کم درآمد نمی توانند از آنها استفاده کنند.

حاتمی همین طور این را هم اظهار داشت که حدود سه سال است باوجود اعلام تعرفه های خدمات روانشناسی و مشاوره به هیئت دولت اما این تعرفه ها ابلاغ نشده و همچون اقدامات دولت بعدی باید ابلاغ این تعرفه ها باشد.

به گفته ی ایشان، هم اکنون افرادی "روانشناس نما"، بی مسئولیت و حتی تحصیل نکرده در این عرصه خودرا تحت عناوین مختلف در فضای مجازی معرفی کرده و به مردم خدمات روانشناسی ارائه می دهند. این افراد منجر به افزایش لطمه های روانی و اجتماعی شده و درحال سو استفاده های مالی و فرهنگی از مردم هستند؛ بدین جهت لازم است دولت سیزدهم برنامه مشخصی برای فضای مجازی داشته باشد.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور معتقد است: سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور و روانشناسان و مشاوران مسئول آرامش جامعه هستند و این آرامش به مفهوم افزایش راندمان، نشاط اجتماعی، پویایی جامعه و افزایش سلامت روان مردم جامعه است که در صورت عدم توجه دولت به این موارد شاهد جامعه ای ملتهب و بی قرار خواهیم بود.

وی با تاکید بر این که مساله آموزش و پرورش و سلامت روان دانش آموزان خصوصاً نوجوانان همچون دغدغه های مهم این سازمان است، اشاره کرد: قرنطینه بر روی رشد اجتماعی، شناختی، هیجانی و رفتاری نوجوانان اثر گذاشته و این توقف رشد، مشکلاتی را در آینده برایشان به وجود می آورد. بدین جهت اهمیت دارد کاندیداها برنامه مدون و دقیقی برای آموزش و پرورش و سلامت روان دانش آموزان داشته باشند.

حاتمی با اشاره به این که اغلب برنامه های کاندیداهای انتخابات به مباحث اقتصادی معطوف می شود، اظهار داشت: دانش آموزان گردانندگان این کشورند. اهمیت رسیدگی به وضعیت روان و فرهنگ آنها کمتر از رسیدگی به وضعیت اقتصادی جامعه نیست. اگر سلامت روان جامعه ای بیمار باشد چگونه اقتصادش شکوفا می شود؟. شکوفایی اقتصادی نشات گرفته از سلامت روان جامعه است.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در آخر با تاکید بر ضرورت توجه دولت سیزدهم به لطمه های اجتماعی و روانی تصریح کرد: همانطور که رهبری فرمودند باید مساله پیش گیری از لطمه های اجتماعی را در صدر امور قرار دهیم. نباید مساله خانواده را رها کرد. در این راستا حتی می توان وزارت خانواده و پیش گیری از لطمه های اجتماعی را ایجاد کرد چونکه مشکلات زیادی دراین زمینه داریم.




1400/03/14
15:30:22
5.0 / 5
1550
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
بازی اندروید