بازی اندروید: یک روان درمانگر اعتیاد با اشاره به اثر گسترش تکنولوژی در دسترسی جوانان و نوجوانان به فیلم، موسیقی و... که محتوای در رابطه با مصرف مواد مخدر دارند، اظهار داشت: دسترسی به مواد اعتیادآور منجر به کاهش سن اعتیاد در کشور شده است. از طرف دیگر با توجه به این که نسل جوان با تکنولوژی پیش می رود، دیدن فیلم ها، گروه های موسیقی و تبلیغاتی که در آنها استفاده از مواد مخدر ترویج می شود، زمینه ساز کاهش سن اعتیاد به نوجوانی و جوانی است.
حسین بهلولی در گفت و گو با ایسنا، در آستانه روز جهانی مبارزه با مصرف مواد مخدر، اظهار نمود: تکنولوژی بستر دسترسی به فیلم ها و تبلیغات استفاده از مواد مخدر و گروه های موسیقی که مواد اعتیاد آوری همچون "گل" را تبلیغ می کنند، گرایش افراد به مصرف مواد را افزایش داده اما افرادی که در این محتوای تبلیغاتی مشغول ترویج مصرف مواد هستند، گاهی خود ورزشکارانی هستند که هیچگاه مواد مصرف نمی کنند.
این روان درمانگر اعتیاد با اعلان اینکه سیگار سکوی پرتاب اعتیاد است، درباره اهمیت نقش گروه های دوستی جوانان و نوجوانان در اعتیاد فرزندان به مواد، افزود: خانواده نقش اصلی پروسه درمان اعتیاد را دارد. خانواده می توان در درمان و یا گرایش فرد به سمت اعتیاد نقش داشته باشد. عدم حمایت خانواده و بی تفاوتی خانواده نسبت به فرزندان اوج لطمه پذیری فرزندان شمرده می شود. حتی بعد از درگیری فرد با مصرف مواد، بی تفاوتی خانواده شروع درماندگی برای فرد معتاد است.
این روانشناس افزود: اصلی ترین دغدغه جوان، نوجوان و بطور کلی فردی که درگیر اعتیاد شده، مصرف مواد و رسیدن به حس آرامش و حال خوش بعد از مصرف مواد است. با گذر زمان، پس از آن که فرد متوجه می شود تمام زندگی خودرا صرف مصرف مواد و اعتیاد کرده است، از وصعیت خود خسته شده و این خستگی از مواد منجر به کنار گذاشتن آن می شود.
بهلولی معتقد است: مصرف کنندگان مواد اعتیادآور به مرور زمان فراموشکار شده و افت حافظه پیدا می کنند. از طرف دیگر عزت نفس و اعتماد به نفس خودرا از دست می دهند و توجه به همین شرایط می تواند در نهایت انگیزه ای برای ترک مواد باشد. زمانی افراد درگیر مصرف مواد اعتیادآور تصمیم به کنار گذاشتن مواد می کنند که جایگاه اجتماعی و... خودرا با جایگاه پیشین مقایسه کرده و متوجه می شوند تا چه میزان افت کرده اند.
بگفته این روان درمانگر اعتیاد، شکست های پی در پی و ناکامی ها منجر به کنار گذاشتن مواد اعتیاد آور می شود. در عین حال افرادی که ترک می کنند همیشه در معرض لغزش و بازگشت هستند، بدین جهت باید با دوستان مصرفی خود مراوده نداشته باشند، در محیطی که مصرف داشتند حاضر نشوند، ابزار مصرفی خودرا دور بریزند و حتی شماره فردی که از او مواد تهیه می کردند را از ذهن و گوشی خود پاک کنند چونکه ممکنست فرد بلغزد و به مصرف مواد بازگردد.
بهلولی با تاکید بر این که ترک کامل مواد اعتیادآور امکان پذیر است اما این ترک کامل به منزله عدم بازگشت باردیگر نیست، اشاره کرد: چون فرد درگیر اعتیاد شامل جوان و نوجوان کار اشتباهی انجام داده، طبیعتا خانواده نمی تواند به او اعتماد کند و لازم است اعتماد خانواده باردیگر جلب شود، به شرطی که افراد قدم های اولین ترک اعتیاد را بردارند، انگیزه این ترک در آنها ایجاد می شود.
این روانشناس با اشاره به اهمیت حمایت خانواده ها در ترک مواد، افزود: لازم است خانواده ها از فررندان خود حمایت کنند. مصرف کنندگان مواد بعد از ترک نوسانات خلق دارند پس خانواده به بازگشت روحیه آنها باید کمک نماید. خانواده و فردی که تصمیم به ترک اعتیاد گرفته باید با یکدیگر هماهنگ باشند بطوریکه خانواده یک قدم در امتداد ترک اعتیاد فرزند بردارد و خود فرد نیز قدم دیگر را بردارد.
این روان درمانگر اعتیاد در آخر سفارش کرد: لازم است آموزشهایی به خانواده ها داده شود، مخدرهای جدید و لطمه هایشان به خانواده ها معرفی شوند. خانواده ها باید مراقب فرزندان و دوست آنها باشند، با فرزندان صحبت و در مسائل خانه و خانواده از آنها مشورت بگیرند تا نوجوان و جوان تصور نکند از خانواده دور شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب