بازی اندروید

کدام سینماگران متقاضی این رقابت می شوند؟

کدام سینماگران متقاضی این رقابت می شوند؟

به گزارش بازی اندروید بیست و دومین جشن بزرگ سینمای ایران با رقابت فیلمهای فیلمسازانی از نسل های مختلف همچون مسعود کیمیایی، ایراهیم حاتمی کیا، مجید مجیدی، کیانوش عیاری، بهمن فرمان آرا، پرویز شهبازی، کیومرث پوراحمد و هم دو پدر و پسر کارگردان به رویدادی هیجان انگیز می توانست تبدیل گردد، اما فعلاً مشخص نیست کرونا چه خوابی برای آن دیده است.


به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا، جشن بزرگ سینمای ایران که هر سال توسط خانه سینما و همزمان با روز ملی سینما در روز ۲۱ شهریور برگزار می شود، آخرین بار (دوره ۲۱) در سال ۱۳۹۸ برگزار شده و سال قبل بخاطر ادامه دار بودن پاندمی و با وجود تلاش دست اندکاران انجمن عالی هنرها و فنون سینمایی ایران برای حذف نشدن این رویداد از تقویم سینمایی سال ۱۳۹۹، شرایط برای داوری آثار و تقدیر از برگزیده ها حتی به شکل محدود مهیا نشد.
اما سال جاری پیگیری ها بر این بوده که این مراسم به شکلی متفاوت - که البته با عنایت به شرایط موجود جامعه خصوصیت های «جشن» را ندارد و حتی نام جشن را هم نخواهد داشت -، صرفاً برای داوری آثار سینمایی دو سال قبل و معرفی برگزیده ها برگزار گردد.
از آنجائیکه داوری فیلمها هنوز شروع نشده، مراسم سال جاری قطع به یقین در روز ملی سینما برگزار نمی گردد و با تاخیر به فصل پاییز می رسد.
آئین نامه دوره بیست ودوم جشن بزرگ سینمای ایران فعلاً منتشر نشده است، اما فیلم هایی که از تیرماه سال ۱۳۹۸ تا تیرماه ۱۴۰۰ در سینما یا پلت فرم ها اکران شده اند امکان ثبت نام و داوری در این رویداد را دارند.
در این بازه زمانی حدود ۸۰ فیلم سینمایی اکران شده است که این تعداد فیلم تا حدودی داوری را سخت می کند؛ هرچند در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ با عنایت به تعطیلی های طولانی مدت سالن های سینما و از رونق افتادن اکران آنلاین فیلمهای خیلی زیادی به نمایش درنیامدند.
با این وجود برپایه لیست فیلمهای اکران شده در سایت های فروش فیلم و سمفا (سامانه فروش و مدیریت اکران) نام فیلم هایی را که از تیرماه سال ۱۳۹۸ یعنی دست کم هشت ماه قبل از انتشار کرونا تا تیرماه سال جاری اکران شده اند و شرایط ثبت نام در بزرگترین رویداد صنفی سینمای ایران را دارند، مرور خواهیم کرد.
در سال ۹۸ که فعلاً بعنوان آخرین سال رونق سینماها از آن یاد می شود، نزدیک به ۵۰ فیلم روی پرده رفته بود که شامل «آشفتگی» فریدون جیرانی، «نبات» پگاه ارضی، «سمفونی نهم» محمدرضا هنرمند، «روسی» امیرحسین ثقفی، «سال دوم دانشکده من» رسول صدرعاملی، «دارکوب» رضا گوران، «شاه کش» وحید امیرخانی، «مردی بدون سایه» علیرضا رئیسی، «درخونگاه» سیاوش اسعدی، «خانه پدری» کیانوش عیاری، «تورنا۲» سید جواد هاشمی، «تپلی و من» حسین قناعت، «۲۳ نفر» مهدی جعفری، «نیوکاسل» محسن قصابیان، «قسم» محسن تنابنده، «کلوپ همسران» مهدی صباغ زاده، «مسخره باز» همایون غنی زاده، «قصر شیرین» رضا میرکریمی، «جان دار» حسین امیری و پدرام پورامیری، «ایده اصلی» آزیتا موگویی، «هزارتو» امیرحسین ترابی، «منطقه پرواز ممنوع» امیر داسارگر، «ماجرای نیمروز، رد خون ۲» محمدحسین مهدویان، «ایکس لارج» محسن توکلی، «جهان با من برقص» سروش صحت، «زیر نظر» مجید صالحی، «چشم و گوش بسته» فرزاد موتمن، «مطرب» مصطفی کیایی، «کاتی و ستاره» رضا مجلسی، «لیلاج» داریوش یاری، «امیر» نیما اقلیما، «معکوس» پولاد کیمیایی، «پول کثیف» خسرو معصومی، «مشت آخر»، مهدی فخیم زاده، «شکستن همزمان بیست استخوان» جمشید محمودی، «کروکودیل» مسعود تکاور، «چاقی» راما قویدل، «خداحافظ دختر شیرازی» افشین هاشمی، «سونامی» میلاد صدرعاملی، «جانان» کامران قدکچیان، «پیلوت» ابراهیم ابراهیمیان، «یادم تو را فراموش» علی عطشانی، «نرگس مست» سید جلال الدین دری، «برمودا» رهبر قنبری، «خوب، بد، جلف ۲» پیمان قاسمخانی و «دوئت» نوید دانش می شوند.
در سال ۱۳۹۹ که شروع آن با شوک و وحشت یک پاندمی همراه بود، اکران نوروزی سینماها لغو شد و از اواخر فروردین بود که روشی تازه از نمایش فیلمهای سینمایی پدید آمد که همان اکران آنلاین در یکی دو پلت فرم شناخته شده در بین مردم بود.
«خروج» به کارگردانی حاتمی کیا که محصول سازمان هنری رسانه ای اوج است، پیشگام اکران آنلاین شد و با وجود این که فیلم خیلی زود به فضای دانلود غیرقانونی راه پیدا کرد، اما مسبب شکستن سدی شد که بسیاری از اهالی سینما آنرا راهکاری مفید برای خلوت کردن صف اکران می دانستند و هنوز هم می دانند.
در این سال بعد از چهار ماه تعطیلی سینماها، سالن ها از آغاز تابستان با بهترین فیلم جشنواره سال قبل یعنی «شنای پروانه» بازگشایی شدند به این امید که مردم علاقمند به سینما بعد از چند ماه خانه نشینی از تماشای فیلم استقبال کنند ولی این اتفاق نیفتاد و با شکست فیلم در اکران، بعد از سه هفته به درخواست سازندگان به نمایش عمومی «شنای پروانه» آخر داده شد تا در نوبتی دیگر باردیگر به نمایش درآید.
بدین سان در سال ۱۳۹۹، فقط فیلمهای «شنای پروانه» محمد کارت، «آقای سانسور» علی جبارزاده، «دیدن این فیلم جرم است» رضا زهتابچیان، «زن ها فرشته اند ۲» آرش معیریان، «پیشی میشی» حسین قناعت، «بی حسی موضعی» حسین مهکام، «آن شب» کورش اهری، « آبادان یازده ۶۰» مهرداد خوشبخت، «تا ابد» امید امین نگارشی، «روزهای نارنجی» آرش لاهوتی، «دریا موج کاکا» علی سراهنگ، «قتل عمد» سعید دولتخانی، «اینجا هم باران می بارد» نادر طریقت، «خورشید» مجید مجیدی، «هفته ای یکبار آدم باش» شهرام شاه حسینی، «تک خال» مجید مافی، «خون شد» مسعود کیمیایی و «لاله» اسدالله نیک نژاد روی پرده سینماها اکران شدند و «خروج» حاتمی کیا هم اکران آنلاین شد.
البته در بین فیلمهای نوروزی تاریخ شروع اکران یکی، دو فیلم را باید در سال ۱۴۰۰ قید کرد چون که با چند روز تاخیر نسبت به تاریخ ثبت شده ی ۲۷ اسفند در سمفا به نمایش عمومی درآمدند. با این وجود در سال ۱۴۰۰، تا دهه اول تیرماه فیلم جدیدی بجز پنج فیلم اکران نوروزی به سینماها نیامد تا دهه اول تیرماه که «دینامیت» نمایش داده شد و بدین سان در بین فیلمهای سینمای داستانی نام فیلم خاصی را در بازه زمانی مدنظر آکادمی علوم و فنون هنرهای سینمایی ایران نمی توان جدا کرد.
اما در کنار اکران پرده ای سینماها برخی فیلمها در تاریخ یاد شده، به صورت اختصاصی اکران آنلاین و برخی هم بعد از اکران در سینماها، راهی پلت فرم ها شدند.
براین اساس فیلمهای «خروج» ابراهیم حاتمی کیا، «طلا» پرویز شهبازی، «مهمانخانه ماه نو» تاکفومی تسوتسویی (به تهیه کنندگی جواد نوروزبیگی و شهره گلپریان)، «تیغ و ترمه» کیومرث پوراحمد، «حکایت دریا» بهمن فرمان آرا، «حمال طلا» تورج اصلانی، «لتیان» علی تیموری، «گیلدا» امید بنکدار و کیوان علیمحمدی، «هایلایت» اصغر نعیمی، «هفت و نیم» نوید محمودی، «ایستگاه اتمسفر» مهدی جعفری، «بنفشه آفریقایی مونا زندی، «کشتارگاه» عباس امینی، «بهت» عباس رافعی، «پسرکشی» محمد هادی کریمی و هم «زیر نظر»، «قتل عمد»، «نرگس مست»، «شنای پروانه» و... در اکران آنلاین به نمایش درآمده اند.
این فیلمها باآنکه طبق زمان اکران شرایط ثبت نام در رویداد صنفی سینمای ایران را دارند اما باید دید آئین نامه جشن چه مواردی را در نظر دارد و هم این که کدام یک از صاحبان این آثار تمایل به شرکت در رقابت خانه سینما را دارند.
در انتها لازم است اشاره شود، بجز فیلم هایی که برپایه گزارش های رسمی موجود، در این گزارش به آنها اشاره و سعی شده نامی از قلم نیفتد، آثار دیگری در حوزه مستند، کوتاه، انیمیشن و هم گروه هنر و تجربه در دو سال قبل اکران شده اند که در گزارشی مجزا به آنها پرداخته خواهد شد.



1400/05/31
23:23:02
5.0 / 5
1471
تگهای خبر: آنلاین , بازی , دانلود , رقابت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
بازی اندروید